Κρήτη

Η Ιεράπετρα αποκτά πιο γρήγορο ίντερνετ

ιντερνετ κοσμος

Η αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων στις περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας με την τοποθέτηση 31 νέων υπερσύγχρονων καμπίνων που δίνουν πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 100 Mbps ήταν το κεντρικό θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας  μεταξύ του Δημάρχου και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρθηκε,  κατά τη συνάντηση στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου, κ. Λευτέρης Δραγασάκης και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Γιαπιτζάκης, κ. Ιωάννης Μαυρής και κ. Γιώργος Παξιμαδάκης, ο όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή η οποία διέγνωσε από νωρίς την ανάγκη για καλύτερα δίκτυα στην περιοχή, αντικαθιστά σταδιακά σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεράπετρας τα παλιά καλώδια χαλκού με οπτικές ίνες και τοποθετεί στις γειτονιές 31 νέες υπερσύγχρονες καμπίνες, παρέχοντας πλέον πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 100 Mbps. 

Η σημαντική αυτή αναβάθμιση διευκολύνει την καθημερινότητα καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς, όπως τονίστηκε από τα στελέχη του ΟΤΕ μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online, δυνατότητες που μεταξύ άλλων επιτρέπουν την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. 

Η συνεχής εξέλιξη του internet, άλλωστε και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων ανέφεραν τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα στελέχη του ΟΤΕ σε μια εποχή που τα δίκτυα νέας γενιάς αποβαίνουν πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, κατέχοντας  κομβικό ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης.

Όπως τονίστηκε ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της υποδομής, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο 2017 ο Όμιλος ΟΤΕ θα αναβαθμίσει σε VDSL ολόκληρο τον Δήμο Ιεράπετρας συμπεριλαμβανομένων και των Τοπικών του Κοινοτήτων, καθώς θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των συνολικά 31 νέων καμπινών.    

Για σημαντικά έργα που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες της Ιεράπετρας και των περιφερειακών της περιοχών, δίνοντας μάλιστα δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης και επενδύσεων έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ευχαριστώντας παράλληλα την Τεχνική Υπηρεσία του ΟΤΕ για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία. Όπως τόνισε η βελτίωση της ποιότητας του διαδικτύου γεφυρώνει το ψηφιακό χάσμα κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, προσφέροντας έτσι ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου σε κάθε σημείο του Δήμου Ιεράπετρας, τη στιγμή που η αναβάθμιση των δικτύων αποτελεί ορατό βήμα προόδου, που υποστηρίζει τόσο των τομέα του τουρισμού όσο και των αγροτικών, δίνοντας πλέον νέες δυνατότητες.  

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων

αγορά κορωνοϊός

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της αγοράς μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό προϋποθέσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το παρατεταμένο lockdown.

Οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι, ενώ εμφανίζονται προβληματισμένοι για το τεράστιο στοκ στα καταστήματά τους, σε μία περίοδο που θα έπρεπε να κάνουν τις παραγγελίες τους για τα ανοιξιάτικα είδη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καλυφθεί ο χαμένος τζίρος της χρονιάς όμως όπως είπε, είναι μία “ανάσα” για την αγορά ακόμη κι αυτή η λειτουργία.

“Το θέμα είναι να μη χαθεί ούτε μία επιχείρηση. Απαιτούνται γενναία οικονομικά προγράμματα για την ενίσχυση της αγοράς. Η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του ΕΣΗ, Μανώλης Κουμαντάκης, επεσήμανε ότι η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε καταστροφή και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ληφθούν έγκαιρα αυστηρά μέτρα, χωρίς όμως το παρατεταμένο lockdown, που “γονάτισε” τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα ο κ. Κουμαντάκης έκανε κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 119 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις

Ηράκλειο: Μεθαμφεταμίνη και κοκαϊνη στα σπίτια των δύο φίλων

Κορωνοϊός: 91χρονος αψήφησε τον χιονιά και πήγε να εμβολιαστεί