Κρήτη

Άμεση Δράση Ηρακλείου: Σαρωτικοί έλεγχοι και συλλήψεις από μηχανές και περιπολικά

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ

 

 

Ρεπορτάζ - Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Έχει και το όνομα και τη χάρη. Ο λόγος για την Άμεση Δράση Ηρακλείου. Από τη μία οι αστυνομικοί με τα περιπολικά και από την άλλη η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ), αποτελούν μία υπηρεσία με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Καθημερινά στο Ηράκλειο η παρουσία της είναι εμφανής. Πραγματοποιεί ελέγχους, καταδιώκει αν χρειαστεί ύποπτα άτομα και επεμβαίνει σε οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το EKRITI  για φέτος, η Άμεση Δράση στο Ηράκλειο αποχαιρετά το 2019 με πλούσιο έργο. Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς με περιπολικά αλλά και από εκείνους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έγιναν συνολικά 30.000 έλεγχοι, 450 συλλήψεις, 1.400 προσαγωγές ατόμων ενώ βεβαιώθηκαν 2.400 παραβάσεις για Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αμεση Δράση
Αμεση Δράση

Η υπηρεσία αποτελείται από 65 αστυνομικούς και από τον Ιούνιο του 2017 οπότε και ιδρύθηκε μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι και σήμερα, φαίνεται ότι από τα χέρια των αστυνομικών της, είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποιος που έχει προβεί σε αξιόποινη πράξη.

Πολλές από τις συλλήψεις που έχει κάνει η Άμεση Δράση, έχουν αποτελέσει την αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι πολλών και σοβαρών υποθέσεων τις οποίες στη συνέχεια διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Οι αστυνομικοί της Α.Δ. όμως εκτός από τις κλοπές, τα ναρκωτικά και τα όσα άλλα καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά, έχουν δείξει αρκετές φορές και το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ

Οι ίδιοι, στέλνουν το μήνυμα στους πολίτες της πόλης ότι η Αστυνομία είναι εδώ για να τους προστατεύει και πως δεν θα πρέπει στις μέρες μας να την αντιμετωπίζουν με φόβο. 

(Το επετειακό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για τα 60 χρόνια ζωής της Άμεσης Δράσης)

Σε δηλώσεις του στο ekriti o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και Διοικητής της υπηρεσίας, Αστυνόμος Α' Γιώργος Πικράκης, ανέφερε ότι "η Άμεση Δράση που σαν υπηρεσία έκλεισε τα 60 χρόνια ζωής, ήταν και είναι η αιχμή του δόρατος για την εμφανή αστυνόμευση, πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος πάντα στο πλευρό του πολίτη άμεσα και αποτελεσματικά".

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φρικτό ατύχημα με κοπέλα - Ακρωτηριάστηκε στη μηχανή του κιμά

χειρουργείο

Ένα φρικτό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε κρεοπωλείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όταν μια κοπέλα που εργαζόταν στην επιχείρηση ακρωτηριάστηκε στο χέρι, κατά την διάρκεια της κοπής κρέατος στη μηχανή του κιμά.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Εκεί, εισήχθη στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να αποκαταστήστουν το τραύμα που έφερε στην παλάμη του χεριού της, όπως - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν τα κατάφεραν...

Η κοπέλα μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής για νησηλεία.