Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Με επιτυχία οι πικετοφορίες του ΚΚΕ στο Ηράκλειο
Με επιτυχία οι πικετοφορίες του ΚΚΕ στο Ηράκλειο
 clock 08:28 | 28/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πικετοφορίες του διοργάνωσε η Κ.Ο. Ηρακλείου σε Αλικαρνασσό, Ατσαλένιο και Καμίνια την Παρασκευή 27/2.

Με σύνθημα "ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ. ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ." εργαζόμενοι άνεργοι, νεολαία διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες των συνοικιών του Ηρακλείου.

 Στη συγκέντρωση στο Ατσαλένιο παραβρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος δήλωσε:

          "Πραγματοποιούνται σήμερα με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στην Αθήνα, εδώ σε συνοικίες του Ηρακλείου και σε άλλες πόλεις συλλαλητήρια ενάντια στη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Για όσους έσπευσαν να μας κατηγορήσουν ότι κάνουμε αντιπολίτευση μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσουμε το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ το Μάη του 2010, αλλά και τις εκατοντάδες μικρές και μεγάλες μάχες τα τελευταία χρόνια στο κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, όπου το ΚΚΕ κατέθεσε όλες του τις δυνάμεις.

          Καλούμε το λαό να μη δείξει καμία ανοχή, καμία αναμονή στη νέα συμφωνία που προβλέπει νέα μέτρα σε βάρος του λαού.

          Το ΚΚΕ συνεπές σε όσα έλεγε προεκλογικά, κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Εδώ θα κριθούμε όλοι. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.

          Επιπλέον, το ΚΚΕ πρότεινε τη συζήτηση και την ψήφιση στη Βουλή της νέας συμφωνίας, και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.

          Η λύση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας είναι στην οργάνωση της πάλης του για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχε στα χρόνια της κρίσης, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με το λαό στην εξουσία."

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis