Κρήτη

Ηράκλειο

Χαμός στα ΚΤΕΟ της Κρήτης με τα "πειραγμένα" κοντέρ

ΚΤΕΟ.jpg

Πάνω από το 20 % των οχημάτων που φθάνει στα κατά τόπους κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων εμφανίζεται με πλασματικά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Αναφορικά με τα μεταχειρισμένα οχήματα και τα οχήματα που φθάνουν στην Ελλάδα μέσω εισαγωγών, το ποσοστό αγγίζει και ξεπερνάει σε πολλές των περιπτώσεων ακόμα και το 60 %.

Το θέμα αναδείχθηκε μέσα από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, όπου τονίστηκαν όλες οι παράμετροι.Στο πλαίσιο της εκπομπής έγινε σαφές πως οι περιπτώσεις με τα παραποιημένα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλές, ενώ τονίστηκε πως η παραποίηση των χιλιομέτρων αποτελεί ποινικό αδίκημα, για το οποίο αγοραστές μεταχειρισμένων μπορούν να κάνουν καταγγελία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ράδιο Κρήτη ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει φθάσει καμία επίσημη καταγγελία στην Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν να καταφύγουν σε κάποιο ηλεκτρολόγο για να προσθέσουν χιλιόμετρα και στη συνέχεια να περάσουν τον αναγκαίο επανέλεγχο του ΚΤΕΟ.

Τη δική του διάσταση στο θέμα έδωσε ωστόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων νομού Ηρακλείου Θεοδόσης Ανδρής, επισημαίνοντας σοβαρά νομικά κενά, που υποστηρίζει ότι υπάρχουν. Όπως δήλωσε στην παρέμβαση του ο κ. Ανδρής, οι διατάξεις του Υπουργείου προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ελάχιστων χιλιομέτρων ανά έτος σε κάθε όχημα, όπου σε πλήθος περιπτώσεων δεν καλύπτεται, με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να φαίνονται “πειραγμένα” ενώ στην ουσία δεν έχουν κάποια παράβαση.

Ο κ. Ανδρής τόνισε πως αρκετοί ιδιοκτήτες επιλέγουν την αλλαγή των κοντέρ αντί της ταλαιπωρίας, αφού ο νόμος καλύπτει αυτή την περίπτωση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόσθετα ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου, ανέφερε πως ασφαλώς και υπάρχουν περιπτώσεις παρανομιών, όμως ανέφερε πως το νέο νομικό πλαίσιο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, έφερε στην επιφάνεια νέα. Ο κ. Ανδρής ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα προκειμένου να μειωθούν τα προβλήματα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων του Σοκαρά

Σοκαράς - Μνημείο εκτελεσθέντων

Κατόπιν απόφασης της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, του Τοπικού Συμβουλίου, της Ενορίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος, που ελήφθη με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στον νομό Ηρακλείου, καθώς και την ανάγκη περιορισμού της εξάπλωσης του Sars-CoV2, το ετήσιο μνημόσυνο των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία μόνο συγγενών των θυμάτων.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Γόρτυνας, με απόλυτο σεβασμό σε αυτή την απόφαση, ενημερώνει ότι δεν θα σταλούν προσκλήσεις και δεν θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο τελετουργικό (ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων από επισήμους) και ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς και κατοίκους του Σοκαρά για την υπεύθυνη στάση τους και την συμβολή τους στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - Σχολικές καθαρίστριες: Ζητούν σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους