Κρήτη

Ηράκλειο

"Φάρος" και... απόνερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

δημοτικο συμβουλιο ηρακλειου

Στην αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου, στην οδό Σταδίου στη Νέα Αλικαρνασσού, τον παλιό "Φάρο" προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου. Ο χώρος ο οποίος έχει λεηλατηθεί και παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποίητος, θα μπορούσε αν ενοικιαζόταν σε ιδιώτη να αποφέρει σημαντικά έσοδα στον Δήμο, είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη η υπεύθυνη για τη δημοτική περιουσία του Δήμου Ηρακλείου, Στέλλα Αρχοντάκη. Το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα και όπως είπε η κ. Αρχοντάκη, το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, από πλευράς επιχειρηματιών, να εξαντλείται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την αρμόδια υπηρεσία.
Επίσης στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασιστεί η κατασκευή τάφρου όπου θα καταλήγουν τα λιμνάζοντα νερά μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και τον καταυλισμό των Ρομά, και αποτελούν εστία μόλυνσης.

Δείτε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.
              
Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το Α’ τρίμηνο του 2017 (απόφαση 343/2017 Οικονομικής Επιτροπής).
Ανάληψη οφειλής της Δημοτικής Αμιγούς Τεχνικής Επιχείρησης του Δήμου Παλιανής από το Δήμο Ηρακλείου.
Έγκριση συνέχισης μίσθωσης γραμματοθυρίδων ΕΛ.ΤΑ.
Διακανονισμός οφειλών δημοτών.
Διαγραφή υποχρεώσεων προς τρίτους.
Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή ανοικτής επενδεδυμένης τριγωνικής τάφρου κατά μήκος της οδού μπροστά στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ». 
Έγκριση διοργάνωσης του 1ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Είμαι και εγώ εδώ» και έγκριση διάθεσης πίστωσης για την υλοποίηση του.
Χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου για τη σχολική χρονιά 2017 - 2018. 
Έγκριση για τον ορισμό εκπροσώπου και αναπληρωτή του, του Δήμου Ηρακλείου για την Τομεακή Επιστημονική Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Επ.Ε.Ψ.Υ.Ε.).
Εξέταση ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά την ανάρτηση της με αρ. 287/27-3-2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως στην περιοχή ¨Πατέλλες¨ στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) που περικλείεται από τις οδούς Καβάλας – Μακεδονίας – Οδυσσέως και Ν. Ξυλούρη» (απόφαση 30/2017 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).  
Τροποποίηση μηκοτομής στην οδό Κλεάνθη κατά μήκος των αξονοδιασταυρώσεων Κ611 - Κ612 - Κ613 - Κ614 (απόφαση 31/2017 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
Μη Πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου να προβεί άμεσα στην εφαρμογή του ισχύοντος σχεδίου πόλης και σε ρυμοτόμηση κτιρίου για την εφαρμογή του, προκειμένου ακολούθως η Δ/νση Πολεοδομίας να χορηγήσει έγκριση εργασιών επισκευής και συντήρησης σε ρυμοτομούμενο κτίριο στην οδό Σαμουήλ Χάουζ αρ. 44 στην Αγία Τριάδα στο Ο.Τ. 103 της συνοικίας Αγ. Τριάδας στην Παλιά Πόλη Ηρακλείου (απόφαση 32/2017 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
Έγκριση μετακίνησης του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Αναστασάκη Ιωάννη στην Θεσσαλονίκη.
Έγκριση μετακίνησης του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη Πέτρου στην Αθήνα.
Οργάνωση έκθεσης για τη Μάχη της Κρήτης.
Συμμετοχή στο 30ο Πανελλαδικό Συνέδριο των Κινηματογραφικών Λεσχών.
Λύση μίσθωσης ακινήτου που στεγάζεται το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. της 4ης Δημοτικής Κοινότητας επί της οδού Ιπποκράτους 1 στην περιοχή της Φορτέτσας.  
Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.
Εκμίσθωση ακινήτου επί της οδού Σταδίου και Μικράς Ασίας στην Νέα Αλικαρνασσό.
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό