Κρήτη

Ηράκλειο

Χερσόνησος: Παρέδωσαν οικίσκο στην τοπική μονάδα υγείας για τα περιστατικά κορωνοϊού

ΤΟΜΥ οικίσκος

Οικίσκος τύπου isobox παραδόθηκε χθες το απόγευμα από το Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο στο ιατρικό προσωπικό της ΤΟΜΥ Λιμ. Χερσονήσου.

Ο οικίσκος τοποθετήθηκε στον εξωτερικό χώρο της ΤΟΜΥ, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανεξάρτητος χώρος αναμονής και διαλογής περιστατικών και διατέθηκε από το Δήμο Χερσονήσου στο πλαίσιο της προσπάθειας διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και προστασίας των πολιτών για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χαλύβδινο οικίσκο (isobox) διαστάσεων 2,40 x 6, ο οποίος παραδόθηκε με πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, θερμομόνωση οροφής και προεγκατάσταση κλιματιστικής μονάδας.

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα των υπευθύνων της ΤΟΜΥ για ενίσχυσή τους με τον απαραίτητο αυτό εξοπλισμό σύμφωνα και με τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και την αποφυγή διασποράς του από την επαφή μεταξύ των ασθενών. Είμαστε δίπλα στους δημότες μας από την πρώτη μέρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και, βέβαια, δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους οποίους θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο στη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για λόγους πρόληψης, πρόληψης και διασφάλισης της δημόσιας υγείας» δήλωσε ο κ. Σέγκος. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμαρχος Βιάννου στους δημότες: Καθαρίστε τα οικόπεδα από τα χόρτα

μηνάς σταυρακάκης

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Βιάννου εξέδωσε οδηγίες προς τους δημότες της Βιάννου, εφιστώντας τους την προσοχή, υπό τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς κατά τη θερινή περίοδο.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης αναφέρονται τα εξής:

«Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Βιάννου να προβούν άμεσα στον καθαρισμό από χόρτα και κλαδιά που υπάρχουν σωρευμένα στα οικόπεδα που κατέχουν εντός των οικισμών, διότι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς κατά τη θερινή περίοδο είναι μεγάλος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 26 του άρθρου 94 του Ν. 3852/10: «Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, απο τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».

Σε κάθε περίπτωση που θα κληθεί να επέμβει ο Δήμος θα χρεώσει το αντίστοιχο πρόστιμο καθώς επίσης θα υποβάλλει την εκ του νόμου οριζόμενη μήνυση», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου