Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μια ξεχωριστή έκθεση «ανοίγει τις πύλες» της

40x40_1.jpg

Έκθεση Ζωγραφικής του Δημήτρη Αστερίου εγκαινιάζεται στα Χανιά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:30, στο Bristol Drink & Dine (στην οδό Τζανακάκη 19), η οποία θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιανουαρίου 2019.
Σε αυτή του την έκθεση, ο Δημήτρης Αστερίου, ο οποίος ζει και εργάζεται στα Χανιά, παρουσιάζει έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική λαογραφία και παράδοση. Αντλεί υλικό από την τοπιογραφία του τόπου του και τα παραδοσιακά μοτίβα, τα οποία ανασυνθέτει με τρόπο σχεδόν ναΐφ που παραπέμπει στην παιδικότητα και, μέσα από μια σουρεαλιστική κατάσταση, εκφράζει το βιωματικό του ταξίδι, σε μια αφήγηση που βρίθει συμβολισμό και ποίηση. Ένας κόσμος καθαρός, δροσερός και παιδικός, με απόηχους από περιπλανήσεις  και νόστο για τις ιδιαίτερες πατρίδες, Μακεδονία και Κρήτη.
Η ζωγραφική του αποτελεί πράξη αφηγηματική καθώς δεν επιβεβαιώνει το γνώριμο, αλλά συνοψίζει μέσα από τις συνθέσεις, εικόνες θύμησης, απεικονίζοντας την μνήμη του ζωγράφου και επαυξάνει το δικαίωμα της παρατήρησης και του ονείρου. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ