Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Συμβούλιο για το μεταναστευτικό ζητούν Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία
immigration.jpg
 clock 15:19 | 30/08/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας ζήτησαν σήμερα την άμεση  διεξαγωγή συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα των μεταναστών.

Οι Μπερνάρ Καζνέβ, Τόμας ντε Μεζιέρ και Τερέζα Μέι «ζητούν από τη λουξεμβούργια προεδρία της ΕΕ να οργανώσει ένα πρώτο συμβούλιο τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε αυτό να προετοιμάσει αποτελεσματικά τις αποφάσεις του συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου και, να προχωρήσει σε συγκεκριμένη βάση», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την επομένη της συνάντησης των τριών υπουργών,  στο περιθώριο συνεδρίασης στο Παρίσι των υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών εννέα ευρωπαϊκών χωρών,  που ήταν αφιερωμένη στην ασφάλεια στα μέσα μεταφοράς.

Κατά τη συνάντησή τους οι τρεις υπουργοί υπογράμμισαν την «ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργείται από αυτή τη ροή μεταναστών». Υπενθυμίζουν κυρίως την «επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν, το αργότερο πριν από το τέλος του έτους, στην Ελλάδα και την Ιταλία, κέντρα διαλογής, ώστε εκεί να γίνεται η διάκριση μεταξύ των προσώπων που μπορεί να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα και των παράνομων οικονομικών μεταναστών».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis