Κόσμος

Ναμίμπια: Ρεκόρ 24 θανάτων εξαιτίας της COVID-19

κορωνοϊός

 Ναμίμπια κατέγραψε χθες Τρίτη 24 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμό ο οποίος είναι ο υψηλότερος από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της τον Μάρτιο του 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Καλούμπι Σανγκούλα.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ο Δρ. Σανγκούλα τόνισε ότι το τραγικό ρεκόρ «πρέπει να αποτελέσει για όλους μας μήνυμα να είμαστε πιο προσεκτικοί» και διευκρίνισε ότι κανένας από τους ασθενείς που υπέκυψαν δεν είχε εμβολιαστεί.

Η Ναμίμπια έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 854 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 55.000 και πλέον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Στη βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο

Ο καιρός στην Κρήτη: Λίγες νεφώσεις στον κρητικό ουρανό για σήμερα

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Είμαστε σε αγώνα με τον ιό και τις νέες μεταλλάξεις

κορωνοϊός

«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους νέους χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΟΔΥ, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό 2 ασθενείς ηλικίας από 10 έως 39 ετών και 7 ακόμη είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 91 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ο καθηγητής έθεσε και μια άλλη παράμετρο, λέγοντας ότι καθώς ο ιός θα πολλαπλασιάζεται στα παιδάκια ή στους ανεμβολίαστους ενήλικες θα αθροίζει μεταλλάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιλέγονται και θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη.

«Είδατε τώρα φτιάχτηκε το Δελτα, μετά θα φτιαχτεί ένα άλλο. Άρα είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό. Ποιος θα προλάβει πιο γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε εμείς γιατί έχουμε τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Κρήτη: Όρθιοι πελάτες και μουσική... στο τέρμα, έφεραν λουκέτα

Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει καταγγελίες για ενδοοικογενειακή