Κόσμος

Περίεργα - Παράξενα

Χέλι σφήνωσε στη μύτη φώκιας και οι ερευνητές απορούν

seal-eel-708.jpg

Ένα χέλι που είναι σφηνωμένο στην μύτη μιας απειλούμενης φώκιας στη Χαβάη, έχει αφήσει άφωνους ακόμη και τους ερευνητές.
Μια φωτογραφίας της νεαρής φώκιας που βρέθηκε σε αυτή την δυσάρεστη θέση κοινοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από την Αμερικανική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (Noaa).
Παρά την παρακολούθηση του είδους για σχεδόν 40 χρόνια, οι επιστήμονες έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτό το σπάνιο θέαμα ελάχιστες φορές από το 2016.
 
Οι ερευνητές ωστόσο, αδυνατούν να εξηγήσουν το φαινόμενο και προτείνουν δύο υποθέσεις.
Όταν οι συγκεκριμένες φώκιες αναζητούν τροφή και βάζουν το πρόσωπό τους μέσα σε κροκάλες κοραλλιογενών υφάλων, κάτω από βράχια ή άμμο, ένα παγιδευμένο χέλι μπορεί να βρεθεί κολλημένο στην μύτη τους προσπαθώντας να αμυνθεί ή να ξεφύγει.

Η άλλη θεωρία λέει πως τα χέλια καταλήγουν εκεί όταν οι φώκιες κάνουν εμετό και συμβαίνει -όπως και με τους ανθρώπους - τα υγρά να βγαίνουν όχι μόνο από το στόμα, αλλά και από τη ρινική δίοδο.
Η αλήθεια θα παραμείνει μυστήριο αλλά στο μεταξύ η Noaa έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για την απομάκρυνση των χελιών σε μελλοντικά περιστατικά.

 

Κόσμος

Συνάντηση Ελπιδοφόρου - Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Αναστασιάδης Ελπιδοφόρος

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά, πραγματοποιήθηκε στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στα Η.Ε.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού. Συνεπώς, μετά τις επεξηγήσεις, αν θέλετε, την απολογία του Σεβασμιότατου, θεωρώ ότι το θέμα έληξε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή Αναστασιάδη για την Τουρκία και αιχμές στον ΟΗΕ: Απέτυχε να εφαρμόσει τα ψηφίσματα

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

Τουρκία: Προκλητική Navtex για έρευνες μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης

ESPA BANNER