Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μισθό 5.000! ευρώ δίνει σε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης - Τι είπε η Λένα Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη

Image
Νοσοκομείο Σαντορίνης
 clock 11:37 | 21/12/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Με κίνητρο τους υψηλούς μισθούς που καμία σχέση δεν έχουν με το μισθολογικό καθεστώς των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Σαντορίνης προσπαθεί να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό.

Οι μισθοί εξωτερικού που προσφέρει το νοσοκομείο της Σαντορίνης όπως εξήγησε η διοικήτριά του(πρώην Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης) κ. Λένα Μπορμπουδάκη, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη, μπορούν να δοθούν μέσω του ιδιαίτερου καθεστώτος λειτουργίας που διέπει τη μονάδα υγείας, καθώς ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας όπως το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και το Ωνάσσειο.

Αυτό το καθεστώς δίνει τη δυνατότητα, σύμφωνα με την κ.Μπορμπουδάκη να προσφέρει μεγαλύτερους μισθούς εκτός πλαισίου της δημοσιουπαλληλικής μισθοδοσίας που ξεκινούν για τους γιατρούς από 3.100 ευρώ.

Μάλιστα, είπε, ότι βγήκε στον αέρα μια νέα προκήρυξη από το γενικό νοσοκομείο Θήρας για την πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων όπως παθολόγους, καρδιολόγους και αναισθησιολόγο με μισθό 5000 ευρώ το μήνα!!

Πρέπει να δώσουμε κίνητρα επεσήμανε για να προσελκύσουμε ιατρικό προσωπικό, ενώ θα μπορούν όσοι προσληφθούν να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο.

Στόχος μας επεσήμανε η κ. Μπορμπουδάκη να εξυπηρετείται ο κόσμος όχι μόνο της Σαντορίνης

Image
λένα μπορμπουδάκη

αλλά και νησιών των Κυκλάδων και η Ανώνυμη Εταιρία στην οποία ανήκει το νοσοκομείο έχει αυτή την δυνατότητα, αφού το νοσοκομείο έχει δικό του προυπολογισμό, ελέγχεται παράλληλα από το Υπουργείο Υγείας αλλά έχει μεγαλύτερη ευελιξία για κίνητρα και καινοτομία.

Στις προτεραιότητες της κ. Μπορμπουδάκη που ανέλαβε τη διοίκηση πριν από λίγους μήνες είναι η επέκταση της μονάδας τεχνητού νεφρού, η μελέτη για νέα χειρουργική αίθουσα, η δημοπράτηση σύγχρονου φυσιοθεραπευτηρίου και η διασφάλιση 25 διαμερισμάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κατοικία γιατρών.

Τέλος υπάρχει συνεργασία με με νοσοκομεία της Κρήτης ώστε να δημιουργηθεί σε μόνιμη βάση μια γέφυρα συνεργασίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση αεροδιακομιζόμενων περιστατικών.

Διαβάστε επίσης:

Εμπρησμός στην Εφορία Ηρακλείου: Οι πατημασιές στον τοίχο και οι κάμερες που "κοιτούσαν" τον ουρανό

Κρήτη: Θρήνος για τον 39χρονο πατέρα και σύζυγο

 

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis