Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

CIA: Οι Χριστιανοί είναι στόχοι ακόμα και σε «χριστιανικές» χώρες

Image
vv.jpg
 clock 12:12 | 25/04/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

«Οι χριστιανοί είναι στόχοι ακόμα και σε χώρες, στις οποίες είναι η πλειοψηφία» τονίζει στο Sputnik, ο  Philip Giraldi πρώην αξιωματούχος της CIA, ειδικός για θέματα τρομοκρατίας, και αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και προσθέτει:  «Οι κυβερνήσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία είναι γενικά εχθρικές προς τον Χριστιανισμό».

Ο βετεράνος της CIA υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο «γεγονός ότι η Εκκλησία ήταν κάποτε μέρος της συντηρητικής πολιτικής τάξης που επικράτησε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα». Ωστόσο, επί του παρόντος, «η Ευρώπη είναι μεταχριστιανική όσον αφορά τη θρησκευτική πίστη γενικά,», και «δεν υπάρχει πολλή συμπάθεια για τους Χριστιανούς»

Στις 5 Ιουνίου 2018, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησαν μια συζήτηση με θέμα τη μισαλλοδοξία απέναντι στους Χριστιανούς στην Ευρώπη. Μιλώντας στη συνάντηση, η Ellen Fantini του Παρατηρητηρίου για τη Μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις σε βάρος των Χριστιανών στην Βιέννη επεσήμανε ότι πάνω από 2.200 περιπτώσεις διακρίσεων έχουν καταγραφεί από το 2006.

«Μαζί με τις βάναυσες επιθέσεις σε χριστιανούς και χριστιανικά κτίρια, μνημεία και νεκροταφεία, είδαμε οικονομικές καταστροφές στις χριστιανικές επιχειρήσεις, Χριστιανοί να αναγκάζονται να επιλέγουν μεταξύ των ηθικών τους αξιών και των επαγγελμάτων τους, ομάδες Χριστιανών φοιτητών που σιωπούν στις πανεπιστημιουπόλεις », υπογράμμισε.

orthodoxianewsagency.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis