Το «Famagusta» μεταφέρει στη μικρή οθόνη την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τραγωδία. Ο Γιώργος Γαλήνης με ανάρτησή του ισχυρίζεται πως δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως στους δημιουργούς να τη χρησιμοποιήσουν.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γαλήνης υποστηρίζει ότι ο σεναριογράφος της σειράς ήρθε σε επικοινωνία μαζί του για να πάρει την άδειά του, προκειμένου να κάνει χρήση του αποσπάσματος. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε, τόσο στην πρώτη φορά που επικοινώνησαν μαζί του, όσο και σε μερικές ακόμη. Με την ανάρτησή του, ο ίδιος εξέφρασε την οργή του με την κίνηση των δημιουργών της σειράς.
Η ανάρτησή του αναλυτικά
Από ψες το βράδυ είμαι πάρα πολύ αναστατωμένος και ταυτόχρονα θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πρώτη φορά μου φέρθηκαν κάποιοι τόσο ανέντιμα.
Πολλοί φίλοι και γνωστοί επικοινώνησαν και επικοινωνούν μαζί μου από ψες για να μου αναφέρουν πως στην πολυδιαφημιζόμενη σειρά #Famagusta προβαλλόταν η προσωπική μου ιστορία.
Μια «κατάθεση» που είχα δώσει μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Γαβριήλ Χρυστοστόμου. Το 2019 μας ζητήθηκε από τον παιδικό μου και επίσης αδελφικό μου φίλο κ. Γιώργο Κολοκοτρώνη, φιλόλογο καθηγητή στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, να μιλήσουμε στα παιδιά του Σχολείου του για τα προσωπικά μας βιώματα σχετικά με την Τουρκική Εισβολή και τους πατεράδες μας, με σκοπό να ετοιμάσει μαζί με τους μαθητές του ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Παρόλες τις επιφυλάξεις μας, μιας και δεν ήταν εύκολο για εμάς να μιλήσουμε, τελικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση.
Τον περασμένο Απρίλη επικοινώνησε μαζί μου ο σεναριογράφος της πιο πάνω σειράς και μου είπε πως είδε τις «Κλάτσες..» και θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.
Τέλη Αυγούστου μου μιλά τηλεφωνικώς για τη σειρά και μου λέει πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία μας σε αυτή. Εγώ ευγενικά του αρνήθηκα. Το ίδιο και ο Γαβριήλ με τον οποίο επικοινώνησε. Δυο βδομάδες μετά μου στέλνει η παραγωγή με ηλεκτρονικό μήνυμα το κείμενο-σενάριο που ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα επικοινωνεί και πάλι μαζί μου ο σεναριογράφος και μου ζητά συγκατάθεση για να περιλάβει την ιστορία μας στη σειρά. Πάλι ευγενικά αρνούμαι και του εξηγώ τους λόγους και τις σκέψεις μου.
Την επομένη επικοινωνεί μαζί μου ο παραγωγός και του λέω τα ίδια.
Με ευχαριστούν και κλείνουμε.
Ψες δυστυχώς, η ιστορία μας προβάλλεται….
Υ.Γ. τον κύριο Κολοκοτρώνη, τα παιδιά που κοπίασαν για να ετοιμάσουν τις «Κλάτσες…» καθώς και το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς ούτε που πέρασε από το μυαλό τους να τους ρωτήσουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δουλειά τους.

Διαβάστε επίσης
Απόστολος Γκλέτσος: «Δεν έχω κλάψει για γυναίκες αλλά για άντρες»