Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Στουρνάρας και Μανιαδάκης διαψεύδουν την Τουλουπάκη για τις απειλές

novartis.jpg

Διαψεύδουν τόσο ο Διοικητής της Τράπεζας την Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο μάρτυρας Μανιαδάκης, τα όσα ισχυρίζονται σε αναφορά τους οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και η προϊσταμένη τους Ελένη Τουλουπάκη, ότι δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας είχε απειλήσει τον Νίκο Μανιαδάκη.

Ολα ξεκίνησαν με την αναφορά της κ. Τουλουπάκη και των Εισαγγελέων Μανώλη και Ντζούρα  που διαβιβάστηκε μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα στη Βουλή και στην οποία ισχυρίζονται- αν και τα γεγονότα συνέβησαν πριν από ακριβώς ένα χρόνο...- ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης, τους ενημέρωσε ότι «τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.»

Η διάψευση Στουρνάρα
Πρώτος διέψευσε την αναφορά ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας μεταξύ άλλωνότι «Ισχυρίζονται οι τρεις εισαγγελείς ότι ο κ. Μανιαδάκης τον Οκτώβριο –Νοέμβριο 2018 τους ανέφερε ότι τάχα τον εξεβίασα απειλώντας τον ότι «όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος με δύο άλλα πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς» κλπ.
Δηλαδή:
Ισχυρίζονται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας τους δήλωσε ότι απειλείται και παρά ταύτα ουδέν έπραξαν!
Μετά από ένα περίπου έτος ενώ γνώριζαν την υποτιθέμενη εκβίασή μου έσπευσαν να με απαλλάξουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε!
Ομολογούν δηλαδή ότι απήλλαξαν έναν ένοχο και παρέλειψαν τη δίωξη μου καίτοι γνώριζαν ότι είχα τελέσει αξιόποινες πράξεις και με τον παλαιό ΠΚ που επικαλούνται αλλά και με τον νέο, αφού ο νέος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο 2019, αυτοί δε έθεσαν την υπόθεση μου στο αρχείο τον Αύγουστο 2019.

Η διάψευση Μανιαδάκη
Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο Νίκος Μανιαδάκης, επίσης διέψευσε τη αναφορά λέγοντας:

«Την περίοδο Οκτώβριο – Νοέμβριο 2018, δεν έγινε καμία συνάντηση εις την οποία να μεταφέρω απειλές από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, τον κ. Στουρνάρα. Πόσο μάλλον δε που την περίοδο αυτή δεν έδινα καταθέσεις. Ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό. Η μόνη και μοναδική συνάντηση που έχω κάνει με τον κ. Στουρνάρα έγινε τον Απρίλιο του 2018. Στη συνάντηση αυτή αρνήθηκα κατηγορηματικά ότι ήμουν προστατευόμενος μάρτυρας και τη συνάντηση αυτή γνωστοποίησα αμέσως στις εισαγγελικές αρχές. Δεν δέχθηκα ούτε μετέφερα απειλές από τον κ. Στουρνάρα».

Ελλάδα

Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα στη Δροσιά - Οριοθετημένη στην Ελεκίστρα

φωτιά

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο στη Δροσιά Αχαΐας, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από χθες το πρωί.

Επίσης, καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, ειδικά στην περιοχή από Κάτω Δροσιά προς Δροσιά, όπου η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη.

 

 

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές».

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Αναφορικά με τις ζημιές από τη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προφανώς και υπάρχουν ζημιές, οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα».

Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκάδες παραβιάσεις και τρεις εμπλοκές με τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Αυτοί είναι οι οριστικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων