Ελλάδα

Pfizer: Πάνω από 100 προσλήψεις στελεχών στο Κέντρο στη Θεσσαλονίκης

εμβόλιο Pfizer

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι έχουν ήδη στελεχώσει το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Απρίλιο 2021, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι πρώτες αυτές θέσεις εργασίας αφορούν διαφορετικές ειδικότητες από τους τομείς των Οικονομικών υπηρεσιών, του Ανθρώπινου Δυναμικού, της διαχείρισης Έργων και Προμηθειών, κτλ. Η μέση ηλικία των στελεχών που εργάζονται στο Κέντρο είναι 34 έτη, ενώ το 66% είναι γυναίκες. Το 40% των εργαζομένων διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ ένας σημαντικός αριθμός είναι και κάτοχοι διδακτορικού, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και την εξειδίκευση των εργαζόμενων στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών. Παράλληλα, από τις νέες προσλήψεις τα 2/3 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το 17% των νέων στελεχών είναι Έλληνες και Ελληνίδες που εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στη χώρα για να ενταχθούν στο Κέντρο.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Κέντρου στόχος είναι ο αριθμός των εργαζόμενων να διπλασιαστεί εντός του 2021 και να φτάσει τους 280 εργαζόμενους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Παγκόσμια εμβληματική επένδυση»

«Παρά τα εμπόδια που προκάλεσε η πανδημία, η πρώτη φάση δημιουργίας του Κέντρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ήδη έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας περισσότερα από 100 στελέχη, με υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση. Τόσο ο αριθμός όσο και το υψηλό επίπεδο των μέχρι τώρα αιτήσεων, δικαιώνουν την επιλογή της Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια αυτή εμβληματική επένδυση. Μια επιλογή που στηρίχθηκε στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και την πλεονεκτική γεωγραφική θέση της πόλης, αλλά και στα φορολογικά κίνητρα και τη συνεργασία που υπάρχει με την Πολιτεία. Έχοντας ήδη κατακτήσει ένα σημαντικό ορόσημο στον σχεδιασμό μας, συνεχίζουμε για την ολοκλήρωση της επένδυσης, η οποία – πέρα από τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας – θα παράγει ευρύτερο όφελος για τη χώρα, συμβάλλοντας στη δυναμική ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και ενισχύοντας περαιτέρω το επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας παγκοσμίως», δήλωσε σχετικά ο κ. Aντώνης Χατζημανωλάκης, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του Κέντρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η δημιουργία του Κέντρου επεκτείνει την επενδυτική παρουσία της Pfizer στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη,μετά την ίδρυση και την επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας. Η επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Pfizer για τη δημιουργία έξι κόμβων σε όλο τον κόσμο, με στόχο την κεντρική διαχείριση συγκεκριμένων εσωτερικών υπηρεσιών και την απλοποίηση της δομής του Οργανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Θεσσαλονίκης θα καλύπτει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, ενώ θα προσφέρει βέλτιστες διοικητικές υπηρεσίες σε τομείς όπως οι οικονομικές υπηρεσίες, οι λειτουργίες του ανθρώπινου δυναμικού, η διαχείριση προμηθειών, τα έργα εταιρικού μετασχηματισμού και λειτουργίας κ.ά.

Όπως τόνισε η κα. Ειρήνη Παγανοπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer Hellas«Η διαδικασία στελέχωσης του Κέντρου επιβεβαιώνει την πίστη μας στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, αλλά και την προστιθέμενη αξία που δημιουργούμε με την επένδυσή μας, τόσο για την εταιρεία όσο και για τη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει - διατηρώντας ένα κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον - να προσελκύσουμε και να διαμορφώσουμε μια εξαιρετική ομάδα νέων ανθρώπων, με υψηλά προσόντα, με διαφορετικά προφίλ, με δυναμική συμμετοχή των γυναικών, αλλά και των στελεχών που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται ένας από τους βασικούς μας στόχους, που είναι η συμβολή στην εθνική προσπάθεια του brain regain και η δημιουργία ευκαιριών, ώστε οι ταλαντούχοι άνθρωποι της χώρας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να σταδιοδρομήσουν σε ένα καινοτόμο και δυναμικό, διεθνή οργανισμό».

Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών έχει συγκεντρώσει υψηλό ενδιαφέρον για εργασία, καθώς μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας υποβλήθηκαν περισσότερες από 4.000 αιτήσεις πρόσληψης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πανελλαδικές 2021: Περίπου 26.452 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός σχολών

Ηράκλειο: Στην εντατική και οι δύο μετά τους πυροβολισμούς και τη βουτιά

Τελετές στη μνήμη των καταδρομέων Νικόλαου Καβροχωριανού και Ηλία Τούλη

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός-Σαρηγιάννης: Έως 70.000 παιδιά θα κολλήσουν

μάσκα παιδιά

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα και το ενδεχόμενο να νοσήσουν παιδιά από κορωνοϊό μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε μιλώντας για τα αποτέλεσματα των επιδημιολογικών μοντέλων η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο βασιζόμενος στα ευρήματα που προέκυψαν από τα επιδημιολογικά μοντέλα, ο καθηγητής ανέφερε πως αναμένεται μια ήπια αυξητική πορεία του ιού στα μέσα Οκτωβρίου, με το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν τα 3 χιλιάδες, ακόμα και τα 4 χιλιάδες καθημερινά μέχρι τα μέσα-τέλη Νοεμβρίου

Ερωτηθείς σχετικά με τα κρούσματα σε παιδιά, ο καθηγητής τόνισε πως στο εν λόγω κύμα 50.000 έως 70.000 παιδιά αναμένεται να νοσήσουν. «Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30% στο οποίο βρίσκεται τώρα στο 40%», πρόσθεσε. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σαρηγιάννης γύρω στο 2% με 4% των παιδιών αναμένεται να νοσήσουν βαριά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 είναι πιθανότερο να νοσηλευθούν

Κάθε μέρα και καλύτερα ο 6χρονος Φώτης - Πλέον μιλά κανονικά

Επιθεώρηση Εργασίας: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης

ESPA BANNER