Ελλάδα

Νεολαία ΜέΡΑ25: Καταδικάζουμε τις πρακτικές ευτελισμού των ΑΕΙ

ΜέΡΑ25

Η Νεολαία ΜέΡΑ25, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η φωτογραφία με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και την πινακίδα να κρέμεται κάτω από το λαιμό του είναι μια μαύρη σελίδα για τα Ελληνικά πανεπιστήμια.

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε σε τέτοιες πρακτικές ευτελισμού και τις καταδικάζουμε.

Για εμάς που οραματιζόμαστε ένα ανοιχτό και δημόσιο πανεπιστήμιο με ελεύθερες ανταλλαγές απόψεων, ιδεών και εργαλείων αγώνα, αυτά τα περιστατικά δεν χωρούν και δίνουν τροφή σε αυτούς που αντιμάχονται το πανεπιστημιακό άσυλο και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο τρόπος για να πολεμήσουμε τις φασιστικές πρακτικές Χρυσοχοΐδη δεν είναι σε καμία περίπτωση να τις αντιγράψουμε.

Ο αγώνας μας για ένα ζωντανό πανεπιστήμιο με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να παλεύουν και να διεκδικούν μέσα σε αυτό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους είναι διαρκής και αυτές οι πρακτικές αποτελούν τροχοπέδη στις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε".

Ελλάδα

Μέτρα: «Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων - Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

μάσκα σχολείο

Όχι στο άμεσο άνοιγμα των σχολείων είπε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αρκετά από τα μέλη της να προτείνουν την επαναλειτουργία τους μετά από τις γιορτές, προκειμένου να ελεγχθούν καλύτερα οι μετακινήσεις των γονέων.

Είχε άλλωστε προηγηθεί η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά «όσο χρειασθεί».

Οι ειδικοί συμφώνησαν να συζητήσουν και πάλι το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα - ωστόσο, λόγω και της μικρής μόνον μείωσης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, θεωρείται ελάχιστα πιθανό να εισηγηθούν την άμεση επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.Μόνον αν υπάρξει μεγάλη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου μπορεί να συζητηθεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων για τις 14 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει γυμνάσια, λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε επιφυλακτικός στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αρκούμενος να αναφέρει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.