Ελλάδα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης

Έρευνες του λιμενικού

Δέκα αιτήσεις συμμετοχής κατατέθηκαν στην Α' φάση του διαγωνισμού για το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, καθώς σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.  

Η σημερινή διαδικασία, σηματοδοτεί την αφετηρία της πορείας που οδηγεί στην ανάπτυξη ενός πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος, που διασφαλίζει την επιτήρηση και ενισχύει αποφασιστικά την προστασία των θαλασσίων συνόρων μας. Η λειτουργία του συστήματος, θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε μία περίοδο μάλιστα, που τα θέματα επιτήρησης και ασφάλειας στη θάλασσα βρίσκονται υψηλά στην εθνική ατζέντα.  

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, δήλωσε τα εξής: 

«Μετά από 4,5 χρόνια αδικαιολόγητων καθυστερήσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση, με σταθερά βήματα, προχωράμε στην υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης. Ενός πολύ σημαντικού έργου για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η επιλογή του αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021, ώστε, πολύ σύντομα, τα θαλάσσια σύνορά μας να προστατεύονται από ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο σύστημα».  

Οι δέκα συμμετοχές είναι οι ακόλουθες:

«General Dynamics Mission Systems-Italy SrL».

«INTRACOM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ» 

«COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.».

«HENSOLDT.Optronics.GmbH».

«ΤΕΡΝΑ ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ».

«ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ VODAFONE-G4S».

«ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - Elbit Systems C4I and Cyber Ltd.».

«INDRA SISTEMAS S.A.».

«IDE-INTRAKAT».

«ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε. – TSG IT Advanced Systems Ltd – TAR IDEAL CONCEPTS LTD»

Περιοχή συνημμένων

Ελλάδα

Σέρρες: Τραγική φιγούρα ο αδελφός του 25χρονου που πέθανε από κορωνοϊό (βίντεο)

νοσοκομειο παπανικολαου

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τον θάνατο ενός 25χρονου από τις Σέρρες που έχασε τη ζωή του από επιπλοκές που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο άτυχος νεαρός έδωσε «μάχη» με τον ιό για τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή. Σημειώνεται ότι ο 25χρονος από τη Νιγρίτα Σερρών έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Συγκλονίζει ο αδερφός του 25χρονου που πέθανε από κορωνοϊό«Είχε 40 πυρετό και στην αρχή έκανε εμετούς και είχε δύσπνοια. Έμεινε στις Σέρρες μία εβδομάδα και μετά άλλες τρεις βδομάδες στο Παπανικολάου», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του 25χρονου που έγινε το νεότερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο η υγεία του νεαρού επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, αφού αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

«Δεν μίλησα μαζί του, ενημερωνόμασταν κάθε μέρα από τους γιατρούς. Μια ήταν καλύτερα, μια ήταν χειρότερα. Μετά περιμέναμε να τον εγχειρήσουν, αλλά θέλαμε να βγει αρνητικός στον κορωνοϊό. Ηταν να του κάνουν εξετάσεις τη Δευτέρα να δούνε. Δεν άντεξε», συμπλήρωσε εμφανώς συγκλονισμένος ο αδερφός του.