Ελλάδα

Κυβερνητικές πηγές: Το Συριακό δεν λύνεται με πολεμικές επιδρομές

1208a1d049138b0dbf501755cc03a38f.jpg

Η κρίση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο δια του διπλωματικού διαλόγου, κι όχι με «πολεμικές επιχειρήσεις», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, λίγες ώρες μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία κατά εγκαταστάσεων που φέρεται να συνδέονται με το χημικό οπλοστάσιο του καθεστώτος Άσαντ.

«Η χθεσινή επιχείρηση, όπως αναμενόταν δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης. Δεν είμαστε σήμερα ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σημείο ισορροπίας», σημείωσε η πηγή.

Τόνισε πως η χειρότερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι πολιτικές ηγεσίες είναι να οδηγήσουν σε έναν «νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Την αντίθεσή του στις επιδρομές εξέφρασε νωρίτερα o ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τέτοιες ενέργειες «εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή».

Από την ανακοίνωση προκύπτει πως το κυβερνών κόμμα δεν έχει πειστεί για το εάν πράγματι έλαβαν χώρα χημικές επιθέσεις στην πόλη Ντούμα την προηγούμενη εβδομάδα. Η Κουμουνδούρου σημειώνει πως τα Ηνωμένα Έθνη είναι τα μόνα αρμόδια να διερευνήσουν «ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων» και να παραπέμψει ενόχους στη Δικαιοσύνη.

«Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών», τονίζει.

Πηγή:skai.gr  

Ελλάδα

ΦΕΚ - Κορωνοιός: Τα νέα μέτρα έως την 1η Φεβρουαρίου

κορωνοϊός πανδημία

Δημοσιεύθηκε σήμερα το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, και ώρα 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το πρωί.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, προβλέπεται, αναστολή των συναθροίσεων και εκδηλώσεων, λειτουργία με το πολύ 15 άτομα για δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια και αναστολή εξόδου από ΚΥΤ και δομές.

Για το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα πατήστε ΕΔΩ
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ουρές, χωρίς αποστάσεις, έξω από τα καταστήματα (φωτο)

ΔΕΥΑΗ: Με δάνειο η αποπληρωμή του χρέους στον ΟΑΚ – Επί ποδός για να μην "διψάσει" το Ηράκλειο

Εκπαιδευτές οδήγησης: Απελπιστική η κατάσταση λόγω του παρατεταμένου lockdown