Ελλάδα

ΚΕΔΕ: Η κινητικότητα των Δημοτικών Υπαλλήλων δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των δημάρχων

ΚΕΔΕ

Το καθεστώς της κινητικότητας αποψιλώνει διαρκώς τους Δήμους από έμπειρο κι απαραίτητο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι επιλέγουν να μετακινηθούν σε άλλους φορείς της δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να λαμβάνεται προηγουμένως υπόψη ούτε η γνώμη των δημάρχων, αλλά ούτε και οι πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες των Δήμων στους οποίους εργάζονται. Αυτό τονίζει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωση της με αφορμή τη δημόσια παρέμβαση της βουλευτού και τομεάρχη Εσωτερικών του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων και την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου για το ζήτημα, στη συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «η Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού εδώ και χρόνια εκφράζει προβληματισμό για το γεγονός, ότι ενώ αυξάνονται διαρκώς οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Δήμων, δεν συμβαίνει το ίδιο ούτε με τους πόρους, ούτε και με το προσωπικό τους. Ειδικότερα όταν αυτό μειώνεται διαρκώς, τόσο εξαιτίας των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης χωρίς αναπλήρωση του από νέους , όσο και λόγω του καθεστώτος της κινητικότητας σε όλο το Δημόσιο Τομέα.

Η Ένωση αναφορικά με την παρέμβαση της κ Λυκούδη σημειώνει ότι εάν, ως αρμόδια τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ, είχε παρακολουθήσει έστω και για μια ώρα από τις 80 συνολικά που διήρκεσαν, τις δέκα συνεδριακές διασκέψεις της ΚΕΔΕ σε όλη τη χώρα, θα είχε ακούσει την κραυγή αγωνίας των δημάρχων, να κρατήσουν στους Δήμους τους το προσωπικό που τους έχει απομείνει.

Στο ζήτημα αυτό η θέση και η στάση της ΚΕΔΕ, είναι απολύτως υπεύθυνη κι εκφράζεται διαχρονικά και διαπαραταξιακά ζητώντας να μπει τέλος στην αφαίμαξη του προσωπικού των Δήμων. Αυτό, υπογραμμίζει «αποτελεί πάγια θέση όλων των δημάρχων της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις και κυρίως, των μικρών Δήμων, των Δήμων που οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε

Επισημαίνει ότι η ΚΕΔΕ υπεύθυνα έθεσε ένα νέο πλαίσιο για την κινητικότητα και αφορά στα εξής:

• Να επιτρέπεται κινητικότητα προσωπικού μόνον εντός φορέων του ίδιου βαθμού αυτοδιοίκησης, δηλ. από Δήμο σε Δήμο.

• Η κινητικότητα να εφαρμόζεται μόνον όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι (υγείας, ανάγκη συνένωσης οικογενειών ).

• Να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, για να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος εργαζόμενος σε άλλο Δήμο.

 

Διαβάστε σήμερα:

Κρήτη - Ψευτογιατρός: Τι λέει ο 62χρονος για τις κατηγορίες

Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με απορριμματοφόρο του Δήμου

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων (Βίντεο)

Ελλάδα

Παρέσυρε με το τζιπ και εγκατέλειψε, πέντε παιδιά!

οδηγός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αρχών στην Κεφαλονιά για τον εντοπισμό οδηγού, που παρέσυρε και εγκατέλειψε το μεσημέρι του Σαββάτου, πέντε παιδιά έξω από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, το περιστατικό συνέβη στις 3 το μεσημέρι. Ο οδηγός αφού χτύπησε με το αυτοκίνητό του τα παιδιά τα εγκατέλειψε.

Κάποια από τα παιδιά μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα τζιπ ασημί χρώματος, που είχε εντοπιστεί από κάμερες ασφαλείας.

Ωστόσο, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο ιδιοκτήτης του τζιπ, εμφανίστηκε στις αρχές αλλά όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες αρνείται παντελώς τις κατηγορίες και δηλώνει ότι αυτός πέρασε από το σημείο μετά το συμβάν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο του Νάθαν - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η σύζυγός του