Ελλάδα

Δήμος Σκιάθου: Ζητούν την απομόνωση του νησιού λόγω κορωνοϊού

Σκιάθος

Την απαγόρευση εισόδου στο νησί ζητά με επείγον έγγραφο ο δήμαρχος Σκιάθου, για τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς το νησί αποτελεί πόλο έλξης τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες τουρίστες.

Με επιστολή που έστειλε χθες ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ζητά την απαγόρευση των μετακινήσεων προς το νησί, για όσο διάστημα είναι σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού. 

«Στην απευκταία περίπτωση που εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υποδομή να το περιθάλψουμε. Τα νησιά έχουν τρομερό πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση. Φοβόμαστε για την υγεία των 5000 μόνιμων κατοίκων. Συνιστούμε σε όλους να μένουν στα σπίτια τους, αλλά υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εισαγόμενο κρούσμα με επισκέπτη. Γι΄αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί, τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και αεροπορικώς», επισημαίνει ο κ. Τζούμας.

Η Σκιάθος, όπως και τα περισσότερα ελληνικά νησιά, δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος μίας μεγάλης διασποράς του ιού, καθώς είναι ελλιπώς επανδρωμένα και δεν διαθέτουν ΜΕΘ, όπως οι μεγάλες πόλης της ελληνικής επικράτειας.

«Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού από την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και των συνεπειών που θα επιφέρει τόσο στην υγεία των πολιτών, όσο και στην οικονομική ζωή του νησιού, το παραπάνω μέτρο είναι επιβεβλημένο», αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου. ο οποίος θα επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, ζητά να εξαιρεθεί η μεταφορά προϊόντων και η μετακίνηση για επείγουσα ανάγκη, όπως λόγου χάρη για θέματα υγείας, την οποία όμως και «θα κρίνει μια ειδική ομάδα εργασίας».

Ο κ. Θοδωρής Τζούμας αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

Ελλάδα

Ερμιονίδα: Τραγωδία με δύο αδέλφια μετά από φωτιά στο σπίτι τους

φωτιά σπίτι

Δύο αδέλφια, ηλικίας 58 και 55 ετών αντίστοιχα, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε μονοκατοικία στην κοινότητα Δίδυμα, στην Ερμιονίδα Αργολίδας.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε σπίτι στα Δίδυμα και στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Όταν οι πυροσβέστες έφθασαν στο σπίτι και ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς εντόπισαν τους δύο άνδρες, χωρίς τις αισθήσεις τους. Στο ίδιο σπίτι διέμενε και 48χρονη αδελφή των δύο ανδρών, η οποία εντοπίστηκε σώα.

Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.