Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ταεκβοντό: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαρεντάκη
μαρεντακη
 clock 21:36 | 11/05/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Tο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντό, που φιλοξενείται στο Μόναχο, κατέκτησε η Στέλλα Μαρεντάκη, χαρίζοντας στην Ελλάδα μία σπουδαία διάκριση και τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας της σε επίπεδο γυναικών.

Η Ελληνίδα αθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία μέχρι τον τελικό των -67κ., ξεκινώντας με νίκη 2-0 επί της Τουρκάλας Ιζίλ Ζαφέρ στη φάση των «16». Στα προημιτελικά απέκλεισε την Κροάτισσα Ντόρις Πόλε, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε με 2-0 της Σέρβας Αλεξάντρα Πέρισιτς, αργυρής Ολυμπιονίκη, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο.

Στον τελικό απέναντι στην Ουγγαρέζα Λουάνα Μάρτον, η Μαρεντάκη επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της. Παρά την προσωρινή ισοπαλία (4-4), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κυριάρχησε στη συνέχεια του πρώτου γύρου, τον οποίο κατέκτησε με 16-6.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο μέρος, με τη Μαρεντάκη να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνει σε ευρεία επικράτηση με 29-5, «κλειδώνοντας» τη νίκη με 2-0 και ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πολύ κοντά στα μετάλλια έφτασαν ακόμα δύο Έλληνες πρωταθλητές. Ο Αποστόλης Παναγόπουλος και Μελίνα Γεωργίου έφτασαν κυριολεκτικά μια ανάσα από την κατάκτηση μεταλλίου, ολοκληρώνοντας την πορεία τους στα προημιτελικά του θεσμού. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis