Απευθυνόμενος στους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, θέτει το θέμα της άμεσης κατάργησης της παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης 2% της παρ. 2α) του άρθρου 38 του ν.3986/2011.
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής τονίζει ότι καθημερινά πληθαίνουν τα σχετικά αιτήματα από Συλλόγους Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο Σύλλογο Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης, στην επιστολή του οποίου σημειώνεται «η εν λόγω κράτηση επιβλήθηκε το 2011 σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, με ποσοστά ανεργίας Πανελλαδικά που υπερέβαιναν το 20% και κάτω από τον αυστηρό έλεγχο των θεσμών για ταχεία δημοσιονομική προσαρμογή και επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και τις ίδιες τις δηλώσεις και τις παραδοχές των ίδιων των αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών εργασίας ή κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Ο Κρατικός Προϋπολογισμός εκτελείται με συνέπεια, τα ποσοστά ανεργίας έχουν κατέβει σε μονοψήφια επίπεδα και έχουν νομοθετηθεί διατάξεις που επιτρέπουν την παράλληλη απασχόληση για να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών σε πολλούς κλάδους. Από την άλλη πλευρά δυστυχώς το κόστος της καθημερινής ζωής έχει αυξηθεί δραματικά ενώ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε λάβει αντισταθμιστικές αυξήσεις όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα η θέση μας να είναι διαρκώς επιδεινούμενη».
Ο Βουλευτής, επισημαίνει ότι στην τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε κάτι συγκεκριμένο επί του διαλαμβανομένου ζητήματος, παρόλο που οι οικονομικοί δείκτες έχουν αλλάξει, επί το βέλτιστον, σε σχέση με το χρόνο νομοθέτησης της εισφοράς αλληλεγγύης. Τονίζει, επίσης πως η μισθολογική εξέλιξη των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν ακολουθεί τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας, όπως παρουσιάζονται από την Κυβέρνηση.
Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ζητά από τους Υπουργούς να τον ενημερώσουν ένα σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα σε αναθεώρηση της παρ. 2α) του άρθρου 38 του ν.3986/2011 στην κατεύθυνση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης. Αναμένει, ακόμα, τα στοιχεία για το ακριβές ύψους του ποσού αυτού, αλλά και τον τρόπο που αξιοποιήθηκε για τη μείωση της ανεργίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκκλησία Κρήτης: Αγωνία για τους πολέμους και για τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα βίας στους νέους
Κρήτη: Νέοι ομογενείς από την Αυστραλία στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
Ηράκλειο: Θα εισπράττει 10.000 ευρώ κάθε μήνα για 10 χρόνια!