Στην προβλήτα 5 του λιμανιού του Ηρακλείου έδεσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι το πλοίο που έφερε στο Ηράκλειο τους 103 μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν από δεξαμενόπλοιο αργά χθες το βράδυ ανατολικά της Κρήτης, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.





Στο Δήμο Ηρακλείου σήμανε συναγερμός για τη φιλοξενία των μεταναστών. Ολοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην αίθουσα των λιμενεργατών του ΟΛΗ, εκεί όπου θα παραμείνουν εωσότου ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.







Όπως είπε στο ekriti.gr ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός, ο δήμος αναλαμβάνει το ανθρωπιστικό κομμάτι, δηλαδή τη σίτιση, τη διαμονή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, όπου αυτή χρειαστεί.


Αριστερά ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής και δεξιά ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής.

Στελέχη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.




Εκτός αυτού όμως, Αστυνομία και Λιμενικό θα αναλάβουν την ταυτοποίηση των μεταναστών, καθώς και τον εντοπισμό των δουλεμπόρων.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για 103 άτομα, μεταξύ των οποίων 25 γυναίκες και 21 παιδιά.
Φωτογραφίες ekriti.gr και image-services