Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο (φωτο)

ηρακλειο απεργια

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εχθές το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου, την ώρα που στη Βουλή διεξαγόταν η συζήτηση κα ψηφοφορία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία.

Στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, μία από το ΠΑΜΕ και μία από το Εργατικό Κέντρο.

Λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται πάνω στην πλατεία, εργαζόμενοι, Σωματεία και φορείς που συσπειρώνοντα με το ΠΑΜΕ, προκειμένου να εναντιωθούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, διαμηνύοντας πως "ακόμα και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο- έκτρωμα, θα μείνει στα χαρτιά".

Πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο
Πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Με συνθήματα όπως "Κάτω τα χέρια απτο 8ωρο", πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας έξω από τη Λότζια, όπου οι απεργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας

Την ίδια ώρα, μπροστά από κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, μαζεύτηκαν πολλοί Ηρακλειώτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία. 

Η συγκέντρωση του ΕΚΗ μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης
Η συγκέντρωση του ΕΚΗ μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης
Πορεία του ΕΚΗ στο κέντρο της πόλης
Πορεία του ΕΚΗ στο κέντρο της πόλης

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας, παρατάχθηκαν πίσω από το πανο του ΕΚΗ και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Στα Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Κρήτη: Ο καιρός για σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου

Ηράκλειο: Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η ένταξη έργων στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Κεφαλογιάννης - Πέτσας

Επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την ένταξη τριών νέων πράξεων σε επίπεδο Ρεθύμνου στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση η οποία υπέγραψε ο κ. Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξήντα πέντε (65) έργα συνολικού ύψους 152.784.927,13 ευρώ, μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής:

Το έργο με τίτλο «Αποχέτευση οικισμών δημοτικών διαμερισμάτων Αρκαδίου-Ν. Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης», προϋπολογισμού 2.594.174,48 €

Το έργο με τίτλο «Κέντρο Ιστορικής και Πολιτιστικής Προβολής Δήμου Μυλοποτάμου Σταύρος & Λυκούργος Καλλέργης», προϋπολογισμού 165.720,00. €

Το έργο με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 2.532.716,39 €

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε πως οι Δήμοι του Ρεθύμνου στο σύνολο τους αξιοποίησαν στο έπακρο τις προσκλήσεις που τους παρείχε το πρόγραμμα, καταθέτοντας ο καθένας ξεχωριστά έναν ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχεδιασμό στον οποίο περιλαμβάνονται έργα υψηλής προτεραιότητας, η υλοποίηση των οποίων φιλοδοξεί να αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι, για το Δήμο Ρεθύμνου έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για ένταξη το εμβληματικό έργο του πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων προϋπολογισμού σχεδόν 24 εκ. ευρώ, ενώ το έργο του κτηρίου της Φιλαρμονικής προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, όπως και αυτό του 16ου Δημοτικού Σχολείου προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Επιπρόσθετα, για το Δήμο Αγ. Βασιλείου έχουν ενταχθεί έργα αγροτικής οδοποιίας και ύδρευσης προϋπολογισμού 925.000 ευρώ και 761.000 ευρώ αντίστοιχα. Ενώ ο Δήμος Ανωγείων έχει εντάξει δράσεις αντισεισμικής προστασία, προϋπολογισμού 27.500 ευρώ καθώς και τη δημιουργία του Αστεροσχολείου προϋπολογισμού 983.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίστηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού πάρουν την έγκριση της Επιτροπής Αξιολόγησης, αναμένεται να ενταχθούν σειρά ακόμα σημαντικών έργων σύμφωνα πάντοτε με την προτεραιοποίηση η οποία έχει τεθεί από τους ίδιους τους Δήμους.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, όσο και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει μεθοδικά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ο οποίος έχει να επιδείξει μετρήσιμα και ουσιαστικά αποτελέσματα με έργα που βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών του Ρεθύμνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τους βιασμούς