Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του ΚΚΕ με τον επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Image
συναντηση κκε-υπατη αρμοστεια
 clock 09:03 | 30/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Κώστα Παπαδάκη - μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη - βουλευτή του ΚΚΕ και Λίνα Κροκίδη - μέλος της ΚΕΟΕ και επικεφαλής του Τμήματος για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τη Δικαιοσύνη, συναντήθηκε την Παρασκευή 29/5/2015 με τον επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Γιώργο Τσαρμπόπουλο, στην έδρα του Γραφείου στην Αθήνα.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τον κ. Τσαρμπόπουλο και τους συνεργάτες του Γραφείου για την κατάσταση των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα, την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, τις υποδομές καταγραφής-υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και τις εξελίξεις στην ΕΕ που αφορούν την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και την επανεγκατάσταση των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ μετέφεραν την εκτίμηση του Κόμματος ότι θα οξυνθεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα εξαιτίας της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Μ. Ανατολή και Αφρική –με την ενεργό συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης– και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, τη γρήγορη και αξιόπιστη παροχή ασύλου ή επικουρικής προστασίας, τη δημιουργία δημόσιων και αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη κατάργησης του Κανονισμού του Δουβλίνου και όλων των μέτρων της ΕΕ που βάζουν φραγμούς στην εγκατάσταση των προσφύγων σε άλλα κράτη μέλη, εκτός από το κράτος πρώτης υποδοχής ή απόδοσης ασύλου. Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, κατήγγειλαν τις αποφάσεις για δημιουργία ναυτικής στρατιωτικής δύναμης και ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε τρίτες χώρες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών μεταναστών και προσφύγων και χαρακτήρισαν εντελώς ανεπαρκή και αποπροσανατολιστική την πρόταση της Κομισιόν για επανεγκατάσταση 40.000 προσφύγων (16.000 από την Ελλάδα) σε άλλα κράτη μέλη και μέσα σε δύο χρόνια, στο όνομα δήθεν της αλληλεγγύης. Τόνισαν ότι, ακόμη κι αν γίνει δεκτή από το Συμβούλιο της ΕΕ η πρόταση αυτή, θα πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό, δεν θα αντιμετωπίσει, ούτε καν θα ανακουφίσει τα προβλήματα που επιτείνονται από τον Κανονισμό του Δουβλίνου και το νομικό πλαίσιο της ΕΕ.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis