Σχέδιο πολιτικής και φυσική του εξόντωσης αποκαλύπτει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μέσα από ένα βιωματικό πολιτικό θρίλερ που συνέγραψε, οι σκηνές του οποίου ξεπερνούν την πιο οργιώδη κινηματογραφική φαντασία των αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Οι αποκαλύψεις του καθηγητή Εγκληματολογίας καθίστανται ακόμη πιο σημαντικές καθώς στο σχέδιο εναντίον του πρωταγωνιστούν όχι μόνο άνθρωποι του υποκόσμου από τον χώρο των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και κυβερνητικά στελέχη της «Πρώτης φοράς Αριστερά».
Το πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι ο τέως υπουργός αφήνει να εννοηθεί και στο κείμενό του αλλά και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι γνώστης όλου του ασύλληπτου πολιτικο-αστυνομικού παρασκηνίου που σχετίζεται και με οικονομικές δοσοληψίες, τις κατά το κοινώς λεγόμενο μίζες, είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο με έμμεσο τρόπο… ευχαριστεί επειδή τον απομάκρυνε από το πόστο του.
Κι αυτό, καθώς, όπως δηλώνει, θεωρεί ότι μ’αυτόν τον τρόπο μπορεί να έπαψε να αποτελεί στόχο για τους διασυνδεμένους με το πολιτικό προσωπικό τρόφιμους των σωφρονιστικών ιδρυμάτων που αποθρασυμένοι συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο ακόμη και όταν βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών.
Ενώ εξίσου τεράστια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα πρόσωπα που καταγγέλλει ο κ. Πανούσης –περιγραφικά στο «πόνημά» του που πρόκειται σύντομα να δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ονομαστικά στην εκδοχή που, για λόγους προστασίας της προσωπικής του ασφάλειας και της οικογένειάς του, κατέθεσε σε συμβολαιογράφο (!)-παραμένουν και στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα. Η δημοσιοποίηση το αμέσως προσεχές διάστημα του συγκλονιστικού, αν και ευσύνοπτου –μόλις εννέα σελίδων- κειμένου του κ. Πανούση, στο οποίο καταγράφεται σε αδρές γραμμές η συνωμοσία εις βάρος του, αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό καθώς πρόσωπα υπεράνω υποψίας που κινούνται στα σαλόνια της εξουσίας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις ανάρμοστες σχέσεις τους με τον υπόκοσμο των φυλακών και τους κάθε λογής προστάτες τους στους πολυπλόκαμους μηχανισμούς της εξουσίας.
«Έχουν χάσει ήδη τον ύπνο τους γιατί ξέρουν ότι ξέρω», επισημαίνει ο τέως υπουργός και προσθέτει: «Το ερώτημα είναι ως πού μπορεί να φτάσουν. Εγώ πάντως τους ξέρω ονομαστικά. Και περιμένω να δω τι θα κάνουν». Ο κ. Πανούσης υποστηρίζει ότι όλο το διάστημα της θητείας του είχε στοχοποιηθεί. Κάποιοι, τους οποίους δεν αναφέρει αλλά ουσιαστικά φωτογραφίζει, φρόντισαν να του φορτώσουν όλα τα κακώς κείμενα για όσα συνέβαιναν ακόμη και στις φυλακές και να τον καταστήσουν κόκκινο πανί για τους κρατούμενους.
Το κείμενο των 9 σελίδων
«Όταν τελείωσαν τη θητεία μου, έγραψα ένα αστυνομικό κείμενο, που στην ουσία είναι οι 7 μήνες μου στο υπουργείο. “Αποκλείεται να το δημοσιεύσεις!” μου λέει η σύζυγός μου, διότι εγώ αυτά που γράφω τα δείχνω να τα δουν εκείνη και τα παιδιά μου, για να δω την πρώτη ματιά του αναγνώστη, αλλά και του φίλου, θέλω μια ψυχρή ματιά, αντικειμενική».
Τι περιέχει, όμως, αυτό το κείμενο και γιατί θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις; «Το κείμενο μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, που υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιόν τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα, γιατί απειλούν τη ζωή μου» εξηγεί. Η υπόθεση δείχνει σοβαρή για να μείνει ως ένα απλό αφήγημα στα συρτάρια του γραφείου του. Για το λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει, «όλο αυτό το έβγαλα και μάλιστα με ονόματα το έδωσα σε συμβολαιογράφο. Όσο για το διήγημα, γύρισε και μου είπε η γυναίκα μου: “Μα αυτός είναι ο τάδε! Θα σου κάνουν μήνυση!”. Κι εγώ της απάντησα: “Πως θα μου κάνουν μήνυση; Επειδή έγραψα ένα… μυθιστόρημα;”».
Προς το παρόν, όπως αναφέρει η real.gr , οι κινήσεις του τέως υπουργού δείχνουν ότι απλά περιμένει. Για τον λόγο αυτό δεν δίνει περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο των εννέα σελίδων με τα ονόματα και τις περιγραφές που έστειλε στον συμβολαιογράφο. Στην ερώτηση γιατί έδωσε το κείμενο σε συμβολαιογράφο και όχι στις αρμόδιες αρχές, επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση «δεν τα έχω καταθέσει σε εισαγγελέα. Είναι μια μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα, να ξέρουν τι έχει συμβεί».