Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα τεχνολογία στη γεωργία, εξοικονομεί έως και 40% στην κατανάλωση νερού

Image
Νέα τεχνολογία στη γεωργία, εξοικονομεί έως και 40% στην κατανάλωση νερού
 clock 11:25 | 30/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Μία νέα, πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, στον γεωργικό τομέα ετοιμάζεται να δοκιμάσει η Μεγάλη Βρετανία, που υπόσχεται εξοικονόμηση στο νερό, έως και 40%.

Σε δύο μήνες από σήμερα, εκατοντάδες μικρές δέσμες ηλεκτρονικών αισθητήρων, θα ενσωματωθούν σε χωράφια στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μετρούν τη θερμοκρασία του εδάφους και την περιεκτικότητα του σε υγρασία. Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα μεταδίδονται με ασύρματο τρόπο στην επιφάνεια προκειμένου οι γεωργοί, να έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εξοικονόμηση νερού.

Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα, δημιουργήθηκε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Manchester. Οι αισθητήρες, όπως αναφέρει ο ερευνητής Chuan Wang είναι αρκετά φθηνοί, δεν καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας για να δουλέψουν και είναι ικανοί να συγκεντρώνουν πληροφορίες από το έδαφος για χρόνια, χωρίς καμία συντήρηση.

Σύμφωνα με τις αναφορές του Πανεπιστημίου του Manchester και του Πανεπιστημίου της Nebraska, το οποίο διεξήγαγε μία παρεμφερή έρευνα, με αυτό το σύστημα, είναι δυνατό να εξοικονομηθεί το 30% με 40% του νερού που χρησιμοποιείται σήμερα, σε παγκόσμια κλίμακα από τους αγρότες, με την απόδοση των καλλιεργειών να μην μειώνεται ούτε στο ελάχιστο. Σύμφωνα με υπολογισμούς τους, έως το 2050, βάση αυτής της τεχνολογίας, η παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από τη γη, μπορεί να αυξηθεί έως και 70%.

Αμερικάνικες Εταιρείες άρδευσης, έχουν αρχίσει ήδη να δουλεύουν, στην παραγωγή νέων ποτιστικών τα οποία θα είναι ικανά να αξιολογήσουν τα δεδομένα του παραπάνω συστήματος και να εξοικονομήσουν την απαραίτητη ποσότητα νερού.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis