Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Οι αποφάσεις που θα πάρουμε ισχύουν και μετά τις εκλογές στην Ελλάδα

σοιμπλε
 clock 22:40 | 21/03/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο».

Τη δήλωση αυτή έκανε σε Γερμανούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την ολοκλήρωση του Ecofin. Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχονται λίγες ώρες μετά την ανάλογη τοποθέτηση του Γάλλου ομολόγου του Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ ζητά και τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά μέτρα, μετά το 2019. Το Ταμείο πάντως, διέψευσε στη συνέχεια ότι έχει εγείρει τέτοια απαίτηση. 

Ο Σόιμπλε, μιλώντας στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.  
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis