Πολιτική

Επίσκεψη Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

μανώλης κεφαλογιάννης

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά τη επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ευρώπη και τη συνεργασία της Εκκλησίας με τα ευρωπαϊκά όργανα. Μάλιστα, σημείωσε ότι «με τη βοήθεια όλων των ευρωβουλευτών και την άριστη συνεργασία με την Εκκλησία επιθυμούμε να πολλαπλασιαστεί το φιλανθρωπικό έργο και να χρηματοδοτηθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, εξήρε και το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο και σπουδαίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως είχαν μια ωφέλιμη συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν διάφορα και ποικίλα θέματα.

Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη για τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στο Στρασβούργο.

Όπως υπογράμμισε, «για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση εφαρμόσαμε μία αρχή, την αρχή ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», τονίζοντας ότι «σε κάθε κρίση οι λύσεις δεν μπορούν να έρθουν πλέον σε εθνικό επίπεδο αλλά πρέπει να έρθουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Αυτός είναι ο δρόμος με τον οποίο πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη» μεταξύ άλλων στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στις εξωτερικές μας σχέσεις, στη διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια, στο κοινό μας νόμισμα, στο Κράτος Δικαίου, καθώς επίσης και την «κοινωνική Ευρώπη».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως στην Ελλάδα «είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε μία Διάσκεψη με μεγάλη συμμετοχή των περιφερειών, των πανεπιστημίων, των νέων ανθρώπων και όλης της κοινωνίας», επισημαίνοντας τη συνεργασία της χώρας μας με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - ΥΠΑ: Δεκτά και τα rapid tests 48 ωρών για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Κορωνοϊός - Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Γλυκά Νερά: Οργισμένη η μητέρα της Καρολάιν, δεν υποπτεύθηκε στιγμή τον Μπάμπη