Να αποσυνδέσουν την κλοπή των χάλινων σωλήνων από την εγκατάσταση φυσικού αερίου από την έκρηξη με τους έξι νεκρούς στο μοιραίο κτήριο της Πλάκας, στην οδό Λυσικράτους, επιχείρησαν οι τρεις κατηγορούμενοι, 55, 37 και 34 χρονών αντίστοιχα, που προσήλθαν νωρίτερα ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθούν και τελικά προφυλακίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκαν ότι λίγες ώρες πριν την τραγωδία πήγαν στην Πλάκα και διέρρηξαν το νεοκλασικό με σκοπό να κλέψουν χάλκινους σωλήνες φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι δεν δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την ολέθρια εξέλιξη.
Παράλληλα, επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν από την πρόκληση της διαρροής, ο ένας απέδωσε στον άλλον την κοπή σωλήνα, ενώ αποδέχτηκαν ότι μετά την αφαίρεση του σωλήνα, υπήρχε οσμή αερίου, ένα στοιχείο με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανασύνθεση των γεγονότων που προηγήθηκαν της έκρηξης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
«Είμαι συντετριμμένος, δεν φταίω για την έκρηξη», δήλωσε ο μεγαλύτερος ηλικιακά, ενώ «συγγνώμη», ζήτησε κι ο δεύτερος κατηγορούμενος, με τον τρίτο να αρνείται να πει οτιδήποτε κατά την άφιξη τους.
Oι διορισμένοι δικηγόροι των κατηγορούμενων για την έκρηξη στην Πλάκα, εξέφρασαν αρχικά τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των θυμάτων και υπογράμμισαν τη βεβαιότητά τους ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της.
«Αρνούνται τη σύνδεση με την έκρηξη» ήταν η μόνη φράση για την ουσία της υπόθεσης που ανέφεραν οι δικηγόροι, εξηγώντας ότι πρόκειται για υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αλλά και τους ιδίους και πως δεν επιθυμούν να κάνουν άλλες δηλώσεις.
Διαβάστε επίσης
Η ΑΑΔΕ βάζει στο μικροσκόπιο τις περιουσίες υπαλλήλων της και τις πιθανές διαρροές ελέγχων
Πυροβολισμοί έξω από μπαρ στον Κορυδαλλό τα ξημερώματα - Συνελήφθη 28χρονος