Κρητικά και άλλα

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βουτών "σώζουν την Υδρογονία"

syligardos_mathites.jpg

"Λειψυδρία πες αλεύρι; Η βροχούλα σε γυρεύει!!"

Μ' αυτόν τον τίτλο οι μαθητές του Δ1 της Δ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών ξεδίπλωσαν την φαντασία τους αλλά και τις πραγματικά εκλπηκτικές συγγραφικές τους ικανότητες,αναδεικνύοντας το φλέγον ζήτημα  της λειψυδρίας,μέσα από ένα πρόγραμμα που έχει θέμα το νερό την φύση και τον πολιτισμό.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός κ. Μαρίνα Λαγκουβάρδου, ενώ την συγγραφική ομάδα αποτελούν οι μαθητές του τμήματος Δ1 (τα έξυπνα πουλιά)  του 2ου δημοτικού σχολείου των Βουτών.

Τα παιδιά δούλεψαν επάνω στο διδακτικό σενάριο από τον περασμένο Οκτώβριο (2017) μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 και το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο σε καθένα από τα  7 κεφάλαια της ιστορίας που εμπνεύστηκαν.

Η ιστορία

 Οι 20 ήρωες της ιστορίας  - μαθητές του μοναδικού  σχολείου της Υδρογονίας- προκειμένου να προστατεύσουν την πόλη τους, τα βάζουν με τέρατα και μοχθηρά πλάσματα που μισούν το νερό και στο τέλος μετά από αρκετές περιπέτειες αλλά και πανέξυπνους χειρισμούς, τα καταφέρνουν..

Κάνουν πάλι την πολυβασανισμένη από την ξηρασία Υδρογονία μια πόλη πράσινη με γάργαρα νερά και στέλνουν παντού το μήνυμα: " Πρέπει όλοι να προσέχουν και να σέβονται την φύση"
 

syligardos_mathites_2.jpg

syligardos_mathites_2.jpg, by eva

Οι μαθητές του Δ1 μαζί με την δασκάλα τους, φιλοξενήθηκαν σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου, όπου παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη διαχείρηση ενός πολύτιμου αγαθού, του διαθέσιμου  νερού!!

Εύα Μαστρογιαννάκη