Κρήτη

Παρέμβαση για την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης από τον Δήμο Μαλεβιζίου

ηλεκτρικη διασυνδεση

Σε μια παρέμβαση σχετικά με τη «μεγάλη» διασύνδεση της Κρήτης μα την Αττική και ειδικότερα το σημείο προσαιγιάλωσης του καλωδίου προχώρησε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.

Ειδικότερα, με επιστολή που απηύθυνε μέσω του Προέδρου του Δ.Σ. Μ. Αντωνογιαννάκη στην Ariadne Interconnection, η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει δεκτή καμία παρέκκλιση από την συμφωνία που ήδη έχει επιτευχθεί έπειτα από τη σχετική διαβούλευση και η οποία προβλέπει ως σημείο προσαιγιάλωσης του καλωδίου και δημιουργία του σταθμού μετατροπής την Κορακιά. Τα όποια σενάρια καλλιεργούνται για αλλαγή του σημείου με αυτό της Δαμάστας, ή αλλού, βρίσκουν κάθετα αντίθετη την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνουν αποδεκτά.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από σχετική συνεργασία Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου με την Περιφέρεια Κρήτη, η περιοχή των Ληνοπεραμμάτων χαρακτηρίστηκε επίσημα στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Περιφέρειας Κρήτης ως τουριστική. Παράλληλα και η νέα προτεινόμενη περιοχή μετεγκατάστασης της Κορακιάς, βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου κάτι που αποδεικνύει ότι η νυν Δημοτική Αρχή, υπεύθυνα και χωρίς λαϊκισμούς, αντιδρά και ζητά την απομάκρυνση, προτείνοντας ταυτόχρονα και την ιδανικότερη λύση μεταφοράς των μονάδων αυτών. Τόσο δε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν επανειλημμένως δηλώσει σε όλες τις πλευρές, ότι δεν θα επιτρέψουν καμία εργασία αναβάθμισης των εγκαταστάσεων αυτών.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και όλοι οι Δήμοι της Κρήτης μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με σχετικά ψηφίσματά τους έχουν υποστηρίξει σθεναρά και απερίφραστα τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο, υπεύθυνα και σοβαρά όπως αρμόζει σε μια δημοτική αρχή, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, έχουμε προχωρήσει στις σχετικές διαβουλεύσεις και έχουμε πετύχει μαζί με Περιφέρεια Κρήτης και ΠΕΔ Κρήτης συγκεκριμένα, θετικά αποτελέσματα για το Μαλεβίζι και τους κατοίκους τους. Κάποιοι εσχάτως επιχειρούν να αλλάξουν αυτό το πλάνο. Τους πληροφορώ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα το πετύχουν. Και θα τους συμβούλευα να αλλάξουν γρήγορα στάση γιατί θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία και τη δημοτική αρχή»

Κρήτη

Άρωμα Κρήτης... στη μεγάλη επένδυση της Amazon στην Ελλάδα

μαρίνα σταυρακαντωνάκη

Mια Κρητικιά, αποτέλεσε τον συνδετήριο κρίκο για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας Amazon στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti η Public Policy Manager της Amazon για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, κόρη του γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιώργου Σταυρακαντωνάκη, με τις γνώσεις και τις ικανότητές της, έφερε σε επαφή Έλληνες και Αμερικανούς, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα γίνει η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER