Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Βατσινά για την σύμβαση ΒΟΑΚ: Προφανώς επιδιώκουν με fast track διαδικασίες να κυρωθεί κάτι που υποκρύπτει κάτι άλλο!

ΒΑΤΣΙΝΑ
 clock 21:54 | 29/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Με σκληρή γλώσσα μίλησε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά από το βήμα της Βουλής, για το πολυπόθητο έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα που η Κρήτη περιμένει εδώ και δεκαετίες και όλα εκείνα τα θολά σημεία που προοιωνίζουν προβλήματα, δυσλειτουργίες, οικονομική επιβάρυνση.

"Είναι χρέος μας να παραδώσουμε έναν ασφαλή δρόμο για την Κρήτη μας. Αλλά είναι πρώτα χρέος μας να υπογράψουμε αλήθειες στις συμβάσεις και φυσικά να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια" - τόνισε με νόημα η βουλευτής, επισημαίνοντας τρία "μελανά" - όπως τα χαρακτήρισε - σημεία, που "δείχνουν από την πρώτη κιόλας ημέρα ότι το έργο αυτό θα έχει προβλήματα".

Μιλώντας για τα διόδια, η κ.Βατσινά καυτηρίασε το προκλητικό για την κοινή λογική, της υποχρέωσης καταβολής διοδίων τελών, ενώ το έργο "θα βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο που δε θα προσφέρει καμία παροχή στον πολίτη". Παρέθεσε, μάλιστα, παραδείγματα αστικών μετακινήσεων για καθημερινές διαδρομές και υποχρεώσεις που θα στοιχίζουν ακριβά στους κατοίκους της Κρήτης, ενώ την ίδια ώρα απουσιάζουν εναλλακτικές διαδρομές.

Η ίδια εστίασε στην ελλιπή ενημέρωση προς τους βουλευτές και την κοινοποίηση των 17 προσαρτημάτων μόλις λίγες ώρες πριν κληθούν να ψηφίσουν! "Μετά από όλη αυτή την συντριβή που έχει υποστεί το Δίκτυο Μεταφορών της χώρας, μετά τις τραγικές απώλειες των συνανθρώπων μας στα Τέμπη, με μια σύμβαση εκεί που απασχολεί τις δικαστικές αρχές της χώρας, τι μάθατε, επιτέλους, στο Υπουργείο αυτό; Να κρύβετε τα παραρτήματα των συμβάσεων;" - τόνισε εμφατικά, σχολιάζοντας ότι "προφανώς αυτός ήταν ο στόχος: με fast track διαδικασίες να κυρωθεί κάτι που υποκρύπτει κάτι άλλο!".

Την ίδια ώρα, αγνοήθηκαν οι φορείς που θα μπορούσαν να έχουν καθοριστική συμβολή. "Αγνοήθηκε ιδίως, η τοπική αυτοδιοίκηση που είχε να συνεισφέρει ουσιαστικά" - ανέφερε η βουλευτής, υπογραμμίζοντας τις εμπεριστατωμένες προσφυγές των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας,

Η Ελένη Βατσινά εμφανίστηκε απαισιόδοξη για το μεγαλεπήβολο έργο, για το πως θα διαμορφωθεί τελικά το κόστος του, για την ταλαιπωρία που εκτιμά ότι θα υφίστανται επί χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες της Κρήτης, εκφράζοντας μάλιστα την ... ελπίδα, ο ΒΟΑΚ να μη γίνει το νέο trend ανέκδοτο, σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης, ούτε όμως άλλη μια υπόθεση που θα εκθέσει την χώρα - ως άλλος ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΑΚ: Συζητείται στη Βουλή η κύρωση της σύμβασης... εν μέσω αντιδράσεων

Κρήτη-Πανελλαδικές: Στη ''μάχη'' 6.308 μαθητές και μαθήτριες από το νησί

Ηράκλειο: Χαστούκισε την κόρη του και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis