Κρήτη

Ηράκλειο

Νέο αεροδρόμιο Καστελίου: Οι εργαζόμενοι στο έργο προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νέο αεροδρόμιο στο Καστελι

Οι εργαζόμενοι στο έργο κατασκευής του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι, καταγγέλουν, την κυβέρνηση, το Υπουργείο πολιτισμού και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών,   την ΕΦΑΗ για την "συνεχιζόμενη κοροϊδία στους εργαζόμενους συμβασιούχους στο έργο", όπως επισημαίνουν.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση του  Συνδικάτου Οικοδόμοων Ηρακλείου

"Μετά την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το Μάρτιο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών, κατάφεραν να πληρωθούν μόνο για τον μήνα Ιανουάριο. Τώρα άρχισαν τις απειλές ότι είναι παράνομη η επίσχεση εργασίας και ότι τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο δεν θα πληρωθούν μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητα της επίσχεσης από την Υπηρεσία ελέγχου, γεγονός που θα φέρει νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Εκεί πάνε να εφαρμόσουν την λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Να γνωρίζουν ότι η διεκδίκηση των δεδουλευμένων είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ .

Να πληρώσουν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.

Δε φτάνει που έχουμε φτάσει να διεκδικούμε το αυτονόητα δηλαδή να πληρωνόμαστε για την εργασία μας στην ώρα μας, οι υπεύθυνοι μας λένε να κάνουμε υπομονή ? Εδώ και 2 μήνες είναι απλήρωτοι μας ρώτησαν πως τρώμε τι δίνουμε στα παιδιά μας, πως πηγαίνουμε στην δουλειά, πως πληρώνουμε την ΔΕΗ, το νερό οι τις άλλες υποχρεώσεις μας που αυτές δεν περιμένουν. Πώς θα κάνουμε εμείς Πάσχα, με αέρα κοπανιστό;

Αυτό αποδεικνύει πως η κυβέρνηση θέλει τους εργαζόμενους να είναι σκλάβοι, απλήρωτοι και να μην μιλάνε. Γι’ αυτό ετοιμάζουν και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση του 8ωρου, την απαγόρευση των απεργιών και άλλα που οδηγούν τους εργαζόμενους στον μεσαίωνα.

Αν νομίζουν πως θα φοβηθούμε και ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ενώ μιλάνε για ένα έργο ανάπτυξης εκατομμυρίων, οι εργαζόμενοι  είναι απλήρωτοι. Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες, αφήνει απλήρωτους τους συνάδελφους.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα αυτονόητα και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας  και δεν μας τρομάζουν οι απειλές. Αν νομίζουν ότι θα γίνουμε σκλάβοι στα κάτεργα της ανάπτυξης τους είναι γελασμένοι .

Ειδικότερα και εν όψει του αγωνιστικού εορτασμού της 1 ΜΑΗ, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά ενάντια στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο που θέλει το 2021 να είμαστε σκλάβοι.  Μετά από συνέλευση με τους εργαζόμενους, το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 την Πέμπτη 15/4 και συγκέντρωση στην αποκεντρωμένη περιφέρεια 12 πμ"

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νέο αεροδρόμιο στο Καστελι
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νέο αεροδρόμιο στο Καστελι

 

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Δωρεάν rapid test στην πλατεία Ελευθερίας

Ηράκλειο: Τι αλλάζει για αυτοκίνητα, πεζούς, μεταφορές και... νοοτροπία

Κορωνοϊός - Σίσι: Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Πετούν όπου ...βρουν μάσκες και υγειονομικό υλικό (Φωτογραφίες)

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

Την ώρα που η τήρηση των υγειονομικών μέτρων θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι εικόνες ντροπής που κατέγραψε αναγνώστης του ekriti.gr, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκαλούν αίσθηση.

Μάσκες προστασίας και ποδονάρια βρίσκονται πεταμένα στην κυριολεξία γύρω από την είσοδο του νοσοκομείου από την πλευρά του χώρου στάθμευσης!

Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!
Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως την ώρα που το σημείο εμφανίζει αυτή τη θλιβερή εικόνα, τα καλαθάκια απορριμμάτων είναι άδεια!

Απαράδεκτη κατάσταση!
Απαράδεκτη κατάσταση!

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (μάλιστα εδώ μιλάμε για νοσοκομείο...) σε "άλλο επίπεδο"!

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!
Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.957 νέα κρούσματα - 43 θάνατοι - 661 οι διασωληνωμένοι

1 δισ. το άμεσο ιατρικό κόστος της πανδημίας το τελευταίο 12μηνο

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης