Κρήτη

Ηράκλειο

Οικοδόμοι Ηρακλείου: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Συνδικάτο Οικοδόμων

Σε καταγγελία προχωρά, μέσα από ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, υποστηρίζοντας ότι οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελίου, μένουν απλήρωτοι.

Η ανακοίνωση:

"Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το Υπουργείο Πολιτισμού που έχει απλήρωτους περίπου 80 συμβασιούχους που εργάζονται με 8μηνη σύμβαση από τον Σεπτέμβρη στο έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι για τους μήνες Γενάρη – Φλεβάρη 2021.

Μιλάνε για ένα έργο ανάπτυξης εκατομμυρίων, αλλά οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες, αφήνει απλήρωτους τους συνάδελφους. Πάγια επιδίωξη των εργοδοτών και της κυβέρνησης είναι οι εργάτες να κάνουν θυσίες «για να υπάρχει δουλειά», ξεχνώντας ότι από τη δουλειά, από τον ιδρώτα και το αίμα των ίδιων των εργατών βγαίνουν τα κέρδη των εργοδοτών.

Φτάνει πια με τις δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις πληρωμών. Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους καταβάλλοντας έγκαιρα τη μισθοδοσία τους, ειδικά εν καιρώ πανδημίας που οι υποχρεώσεις των οικογενειών αυξάνονται.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε καταγγελίες από τους συναδέλφους ότι τους ζητήθηκαν να παραδώσουν όταν τελειώσει η σύμβασή τους τα παπούτσια, τις φόρμες εργασίας κλπ που τους δόθηκαν εφάπαξ κι αυτό με καθυστέρηση. Γίνεται φανερό ότι κυβέρνηση και Υπουργείο έτσι αντιλαμβάνονται τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας. Απλά η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε ποιος θα πληρώσει τον κλίβανο, ώστε να μην υπάρχει και ο φόβος διασποράς του κορονοϊού.

Δεν ανεχόμαστε ούτε να μας ξεζουμίζουν εργοδότες και κυβέρνηση, ούτε να κάνουμε πίσω από τα δικαιώματά μας. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων του συγκεκριμένου έργου κι από δω και μπρος να ισχύει το αυτονόητο: να πληρώνονται στην ώρα τους. Επίσης τη δέσμευση για σταθερή πληρωμή των μισθών τις τρις πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Θα προβούμε σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με τους εργαζόμενους ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα."

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη - Κορωνοϊός: "Παράθυρο" για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές - Τι προβλέπεται

Κορωνοϊός: Ανησυχία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος για τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Προφήτης Ηλίας Ηρακλείου: Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων