Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τι αλλάζει για αυτοκίνητα, πεζούς, μεταφορές και... νοοτροπία

κυκλοφοριακό ηράκλειο

Αντιμέτωποι με μία νέα κυκλοφοριακή πραγματικότητα θα βρεθούν όσοι ζουν στο Ηράκλειο, καθώς η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να αλλάξει μια για πάντα την καθημερινότητά μας με βασικό σκεπτικό την αλλαγή στην κυριαρχία του αυτοκινήτου που θα δώσει περισσότερο χώρο στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη συχνότερη χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας.

Τι αλλάζει στο Ηράκλειο

Επίσης, θα πρέπει να αρχίσουμε να υϊοθετούμε χαμηλότερες ταχύτητες ενώ προβλέπεται η ενίσχυση των ήπιων μέσων κοινής χρήσης. Περισσότεροι πεζόδρομοι για πιο συχνό περπάτημα και, παράλληλα, η ανάδειξη της εμπορικότητας του κέντρου του Ηρακλείου αλλά και η χρήση ποδηλάτων από όσους περισσότερους Ηρακλειώτες σε όμορφους και μεγάλους ποδηλατοδρόμους, είναι μία μόνον από τις πολλές αλλαγές που θα υπάρξουν όπως και ενίσχυση των μέσων συγκοινωνίας – εκτός από τα mini bus – με περισσότερα και πιο συχνά συμβατικά λεωφορεία σε συγκεκριμένες λεωφορειολωρίδες.

Αναζητούνται λύσεις για τη στάθμευση

Στον φιλόδοξο σχεδιασμό της Λότζια και ψηλά στην ιεράρχηση των προβλημάτων μπαίνει, όπως είναι φυσικό, το θέμα των διαπεριφερειακών χώρων στάθμευσης ως τη μόνη λύση στο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με τη στάθμευση των οχημάτων.

Προ των ευθυνών τους, ως εκ τούτου, βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, στη δημόσια διαβούλευση που ξεκινά, για να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες για την αλλαγή στην κυκλοφορία και...νοοτροπία στο Ηράκλειο. Έμποροι, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ιδιοκτήτες ταξί, Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ, ποδηλατικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικοί σύλλογοι κα θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, ενώ η επίσημη παρουσίαση του μεγαλόπνοου σχεδιασμού θα γίνει στις 21 Απριλίου.

Ελένη Μπουρμά

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

"Χρυσή" ευκαιρία για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων ο τουρισμός

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Πετούν όπου ...βρουν μάσκες και υγειονομικό υλικό (Φωτογραφίες)

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

Την ώρα που η τήρηση των υγειονομικών μέτρων θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι εικόνες ντροπής που κατέγραψε αναγνώστης του ekriti.gr, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκαλούν αίσθηση.

Μάσκες προστασίας και ποδονάρια βρίσκονται πεταμένα στην κυριολεξία γύρω από την είσοδο του νοσοκομείου από την πλευρά του χώρου στάθμευσης!

Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!
Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως την ώρα που το σημείο εμφανίζει αυτή τη θλιβερή εικόνα, τα καλαθάκια απορριμμάτων είναι άδεια!

Απαράδεκτη κατάσταση!
Απαράδεκτη κατάσταση!

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (μάλιστα εδώ μιλάμε για νοσοκομείο...) σε "άλλο επίπεδο"!

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!
Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.957 νέα κρούσματα - 43 θάνατοι - 661 οι διασωληνωμένοι

1 δισ. το άμεσο ιατρικό κόστος της πανδημίας το τελευταίο 12μηνο

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης