Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε πλήρη εξέλιξη οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Ιεράπετρα

Ιεράπετρα
 clock 16:07 | 03/11/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και ειδικότερα στις περιοχές Φέρμα, Αγία Φωτιά, Λειβάδια και Πιλαλήματα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα την Παρασκευή πραγματοποίησε αυτοψία ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης διενεργήθηκε επιτόπια επιθεώρηση σε ποταμούς και υδατορέματα των περιοχών, με στόχο την αξιολόγηση των εργασιών καθαρισμού που είναι σε εξέλιξη, καθώς και τον εντοπισμό σημείων όπου απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της απορροής των όμβριων υδάτων και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Image
Ιεράπετρα

Παράλληλα, εξετάστηκε η πρόοδος των τεχνικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και η παρέμβαση στην περιοχή των Λειβαδίων, ενώ καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν οι ανάγκες για νέες τεχνικές εργασίες που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε τη σημασία της διαρκούς παρακολούθησης των έργων και των δράσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη, η έγκαιρη καταγραφή των αναγκών και η στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών, των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πλατανιά: Εφάπαξ βοήθημα από 1.000 έως 3.000 ευρώ για τη γέννηση παιδιού

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis