Σε ρυθμούς πνευματικής ανάτασης και θρησκευτικής ευλάβειας κινείται η ενορία της Θερίσσου στο Ηράκλειο, καθώς κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την ετήσια Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, ενόψει της μεγάλης εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2026, ο φερώνυμος ναός αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας πλήθος πιστών από ολόκληρη την πόλη, οι οποίοι προσέρχονται παραδοσιακά για να ζητήσουν την προστασία και τη μεσιτεία του Ταξιάρχη των επουράνιων δυνάμεων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την ενορία, οι ιερές ακολουθίες θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, στις 18:00, με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, όπου θα ευλογηθούν οι άρτοι, προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, Πρωτοσυγκέλου της Ι.Α.Κ. και θα εκφωνηθεί το θείο κήρυγμα.
Η κορύφωση των εορτασμών θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου. Από τις 07:00 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.
Ο μεθεόρτιος εσπερινός θα ψαλεί το απόγευμα της Κυριακής, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυστόμου Νικάκη, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι.Α.Κ.
Παράλληλα, η ημέρα φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γεγονός που προσδίδει πανηγυρικό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις.
Η ενορία και το εκκλησιαστικό συμβούλιο απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στις ακολουθίες. Για τη διευκόλυνση των προσκυνητών, οι πόρτες του Ιερού Ναού θα παραμείνουν ανοιχτές καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανανέωση τώρα: Τα 3+1 πράγματα που δεν έχουν πια θέση στο σπίτι σου μετά τα 60!
Τόκιο: Κλέφτης επέστρεψε ρολόι αξίας 260.000 ευρώ μαζί με χειρόγραφη επιστολή συγγνώμης