Κρήτη

Ηράκλειο

Ημερίδα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Ηράκλειο

eod2.jpg

Στα πλαίσια διεξαγωγής του βασικού σχολείου γνώσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ηρακλείου για ΝΕΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016 και ώρα  11:00   π.μ.,  θα πραγματοποιηθεί και ΑΝΟΙΚΤΗ (ΔΩΡΕΑΝ)  ΗΜΕΡΙΔΑ για όλους τους συμπολίτες μας με θεματικές μεταξύ  άλλων:    

 • Ιστορία  της Διάσωσης
 • Θέματα Αυτοπροστασίας
 • Ακραία Καιρικά  Φαινόμενα
 • Χρονικά Ατυχημάτων & Συμπεράσματα αυτών σε Μη  Αστικό Περιβάλλον

Τόπος διεξαγωγής: ΤΕΙ  Ηρακλείου – Αίθουσα AGRO

Θα είναι μια χρήσιμη ΔΩΡΕΑΝ ΗΜΕΡΙΔΑ για την καθημερινότητα και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Επιπλέον θα δοθεί η ευκαιρία σε  όποιον  επιθυμεί  να μας γνωρίσει από κοντά αλλά και να ενημερωθεί για τον  τομέα της έρευνας και διάσωσης μέσα απ ́τον εθελοντισμό. Σας περιμένουμε όλους.

Μετά το πέρας της ημερίδας, θα συνεχιστούν οι θεματικές ενότητες που αφορούν το σχολείο βασικών γνώσεων και θα παρακολουθήσουν οι υποψήφιοι ΝΕΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ.

1.    Θεματικές ενότητες  βασικού σχολείου – θεωρητικά  και πρακτικά:

 • Μετεωρολογία
 • Πρώτες βοήθειες
 • Ορεινή διάσωση
 • Τακτικές αεροδιάσωσης
 • Επιβίωση
 • Προσανατολισμός
 • Ασφάλεια στο Υγρό  στοιχείο
 • Αντιμετώπιση Μαζικών καταστροφών
 • Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών

2.    Προϋποθέσεις    συμμετοχής

- ενήλικο άτομο άνω των 18 ετών
- ανήλικο άτομο με υπεύθυνη δήλωση από κηδεμόνα

Στην εκπαίδευση μπορούν να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας, εκπαιδευμένοι ή μη.  Όλοι όσοι έχουν διάθεση για μάθηση και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του εθελοντισμού μπορούν να συμμετάσχουν μέσα από την μεγαλύτερη εθελοντική διασωστική οργάνωση της Ελλάδας και παγκοσμίως αναγνωρισμένη, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ.    

3.    Ενημέρωση - Επικοινωνία
Τηλ   : 2818.101020 - 6944298882
Email: info@eod-irakliou.gr
Site   :  www.eod-irakliou.gr
 

imeridaa4_b.jpg

imeridaa4_b.jpg, by chara

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon