Δευτέρα 26 ΑΥΓ 2019 08:13
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  25°C
 • Ρεθυμνο
  25°C
 • Λασιθι
  26°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Ζητούν τις γέφυρες σε Αλικιανό και Κερίτη

Κρήτη: Ζητούν τις γέφυρες σε Αλικιανό και Κερίτη

κερίτης χανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με νεώτερο επείγον  έγγραφο του, προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και  Πολιτισμού, ζητά  την επίσπευση  των διαδικασιών για τη μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στην Τ.Κ. Αλικιανού  στον ποταμό Κερίτη και την ανακατασκευή/αποκατάσταση της  ιστορικής γέφυρας Κερίτη.

Στο έγγραφο του ο κ. Μαλανδράκης ζητάει, αφενός  την επίσπευση των διαδικασιών για την  σύναψη της προγραμματικής σύμβασης και  την έναρξη της Μελέτης για την κατασκευή της νέας Γέφυρας στον ποταμό  ΚΕΡΙΤΗ στην Τ.Κ. Αλικιανού, και αφετέρου  για τον συντονισμό και  επίσπευση των διαδικασιών για τη σύναψη της  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Υποδομών  & Υπουργείου Πολιτισμού και λοιπών φορέων, για την  ανακατασκευή/ αποκατάσταση της  καταστραφείσας ιστορικής γέφυρας  ΚΕΡΙΤΗ.

Επίσης  ο Δήμαρχος, μεταξύ των άλλων,  αναφέρει την αναγκαιότητα για την επιτάχυνση των παραπάνω  διαδικασιών, καθόσον σήμερα η Δ.Ε. Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά, είναι ουσιαστικά διαμοιρασμένη στα δύο, με αποτέλεσμα μια παραγωγική περιοχή με χιλιάδες  προϊόντα  και χιλιάδες κατοίκους να βρίσκεται σε “κλοιό” απομόνωσης.

Παράλληλα ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα, έχει συνδράμει σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, για τη συλλογή τμημάτων της κατεστραμμένης γέφυρας από την κοίτη του ποταμού Κερίτη, διαθέτοντας μηχανήματα και προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχαιολόγων.  

Διαβάστε επίσης. . .

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, της 3ης ΕΜΑΚ αλλά των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού
Ανάμεσα περιλαμβάνονται τα μεγάλα έργα της Κρήτης
Μεγάλη ανανστάτωση για επιβάτη ο οποίος βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση