Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Υπογραφή συμφωνίας για τη διάσωση της Ιστορικής Μονής

 Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση Μελέτης προστασίας και ανάδειξης της Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων, υπογράφεται αύριο Δευτέρα στις 10.00 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Χανίων μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 241.800,00 ευρώ, θα υπογράψουν εκ μέρους του Υπουργείου η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εκ μέρους της Μονής Αγ. Τριάδας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαμασκηνός Λιονάκης, και εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Αντικείμενο της Σύμβασης, με διάρκεια είκοσι έξι (26) μηνών, είναι η εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος υπό τον τίτλο:

«Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης κτηρίου πρώην Ιερατικής Σχολής καθώς και των παρακείμενων ερειπωμένων κτισμάτων κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον Περιβάλλοντα χώρο τους».

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένταση στον καταυλισμό των Ρομά - Πετούν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα

Ρομά αστυνομία

Ένταση επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά, στην περιοχή Δύο Αοράκια δίπλα από το αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα τσιγγάνων έκλεισαν τον δρόμο. Μάλιστα, διερχόμενοι οδηγοί - οι οποίοι επικοινώνησαν με το Ράδιο Κρήτη - ανέφεραν πως οι συγκεντρωμένοι πετούσαν πέτρες προς τα διερχόμενα οχήματα.

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί δύναμη της αστυνομίας, ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων έχει διακοπεί, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

(Φωτογραφία αρχείου)