Κρήτη

Χανιά

Διαμαρτυρία στο ΚΕΑΟ από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων

Χανιά - έμποροι

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  παράσταση διαμαρτυρίας  στο  Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών   Οφειλών (ΚΕΑΟ)    τα μέλη του οποίου επέδωσαν ψήφισμα.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:   
                                                                                     
Εμείς και οι οικογένειές μας, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Το 3ο μνημόνιο, οδηγεί σε νέα κλιμάκωση της επίθεσης εις βάρος μας, προκειμένου να ανακάμψει ακόμα περισσότερο η κερδοφορία των ντόπιων και Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.
Το επόμενο διάστημα περιμένουμε  νέα λουκέτα και θα αφορούν κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη για τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματά μας. 
Την ίδια ώρα που ζητάνε νέες θυσίες από τους εργαζόμενους ,τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους.
Την ίδια ώρα χαρίζονται  νέα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές.
Η φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων ποινικοποιείται και αντιμετωπίζεται με δρακόντεια μέτρα και αντίστοιχο νομικό οπλοστάσιο και την ίδια ώρα  υπάρχει η νόμιμη φοροαποφυγή των μεγάλων ομίλων με τους αναπτυξιακούς νόμους . 
Αν  μέχρι τώρα πολλοί  συνάδελφοι βρίσκονταν  στα όρια της εξόντωσης με τα  νέα μέτρα , η κυβέρνηση στοχεύει στον γρήγορο αφανισμό μας.
Εμείς οι μικροί έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι  είμαστε σε αυτούς που οι άλλοι ονομάζουν «διαρθρωτικό πρόβλημα», μη βιώσιμο.

Δεν πάει άλλο .Δεν έχουμε να πληρώσουμε. Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες, μας έχουν πνίξει! Αντιστεκόμαστε σε αυτή την πολιτική και με τη σημερινή μας κινητοποίηση διεκδικούμε:

Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων ,επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. 
Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας ανεξαρτήτως οφειλών.
Διαγραφή των τόκων, των προσαυξήσεων, των προστίμων. Πάγωμα του υπόλοιπου των χρεών.
Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.
Αποδέσμευση δόσεων από τυχόν ρυθμίσεις από τις τρέχουσες εισφορές.
Επίδομα ανεργίας σε όλους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους από αδυναμία συνέχισης.
Να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από το ταμείο.
Κρατική χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΚΕΑΟ, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών,  πρέπει να σταματήσει  να πιέζει με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς  τους μικρούς εμπόρους  και αυτοαπασχολούμενους. Αν συνεχιστούν οι πιέσεις  θα κλείσουν τα μικρομάγαζα και θα αλωνίζουν ελεύθερα οι μεγάλες επιχειρήσεις  που στηρίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Το νομοσχέδιο της κυβερνησης παραβιάζει το δικαίωμα του"συνέρχεσθαι"

Σωκράτης Βαρδάκης

«Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης οδηγεί σε κατάφωρη παραβίαση του θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι, επιφέροντας ταυτόχρονα και μια σειρά άλλων παραβιάσεων, όπως της ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης γνώμης, της άσκησης κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων» τόνισε κατά την τοποθέτησή του, στην ολομέλεια της Βουλής, για τις
«Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε ότι η ΝΔ θα μείνει στην ιστορία, ως η Κυβέρνηση που μετά τη Χούντα, νομοθέτησε την καταστολή των αγώνων των πολιτών της νέας γενιάς, ξεχνώντας ότι με αγώνες θεμελιώθηκε η Δημοκρατία, κατοχυρώθηκαν οι ατομικές ελευθερίες, ενισχύθηκαν τα κοινωνικά δικαιώματα.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κυκλοφοριακή όχληση, η διαφύλαξη των πολιτών, η προστασία της κοινωνίας και των περιουσιών, αποτελούν προσχήματα για να παγιώσει η Κυβέρνηση το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησής της, ως συνέχεια της πολιτικής του επιτελικού της κράτους, που με κάθε τρόπο και με κάθε γρανάζι του συστήματος φιμώνει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, οποιαδήποτε αντίδραση.

Ο κ. Βαρδάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι σπεύδει να τακτοποιήσει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις, που θα ενταθούν τους επόμενους μήνες και οι οποίες αποτελούν αποτελέσματα της ασφυξίας που προκαλούν οι ίδιοι με την πολιτική τους στην οικονομία και όχι μόνο. Όμως όπως τόνισε, την απάντηση της η Κυβέρνηση θα την πάρει από τους ανέργους που ξαναστέλνονται στα συσσίτια, από τους φτωχούς γίνονται φτωχότεροι, από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που χωρίς κανένα μέτρο στήριξης, λόγω και του κορωνοϊού, δεν μπορούν να επιβιώσουν, από τους αφανείς ήρωες, οι οποίοι όμως αφέθηκαν έξω από τα βαρέα και ανθυγιεινά, από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό, που απαξιώνονται από την Κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο δεν στρέφεστε μόνο κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Περνάτε ένα ζοφερό και απαισιόδοξο μήνυμα στους νέους ανθρώπους: Απαγορεύεται να διεκδικείς, να υπερασπίζεσαι, να διαφωνείς. Πρέπει μόνο να συμμορφώνεσαι με τις αποφάσεις της εκάστοτε
κυβέρνησης.

Όσο και αν προσπαθείτε να φιμώσετε τον ελληνικό λαό, να καταπατήσετε δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες του λαού μας, δεν πρόκειται να τα καταφέρετε. Θα μας βρείτε απέναντι, θα βρείτε απέναντι όλους τους εργαζόμενους, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα ήδη αρχίσατε προ πολλού να καταπατείτε. Θα βρείτε απέναντί σας τους ασφαλισμένους και τους
συνταξιούχους, τους πολίτες που βλέπουν τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, τους ανέργους και όλες τις ευπαθείς ομάδες, που αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνησή σας ως βάρη της κοινωνίας και όχι ως αναπόσπαστο κομμάτι. Θα βρείτε απέναντί σας τους νέους, που βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, θα πείτε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, που απεργούν εδώ και δέκα μέρας, να μην διαμαρτύρονται, να μην συναθροίζονται, να μην διαδηλώνουν, όταν από δική σας ανικανότητα δεν επεκτείνονται οι συμβάσεις τους, οδηγώντας τους με αυτό τον τρόπο στην φτώχεια και την εξαθλίωση;

Δεν ξέρετε ούτε από φτώχεια ούτε από πείνα, όπως δεν ξέρετε πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που του έχετε στερήσει τη δυνατότητα να ζήσει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Όσους νόμους και να ψηφίσετε, τους ανθρώπους αυτούς που τους οδηγείτε καθημερινά στην εξαθλίωση δεν μπορείτε να τους φιμώσετε. Εμείς θα είμαστε κοντά τους, θα είμαστε δίπλα τους, θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία, στις πλατείες, στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις όλων εκείνων που παλεύουν για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».