Κόσμος

Σάλος με μητέρα που ξέχασε το παιδί της στο τρένο

μετρο λονδινο

Χάος προκάλεσε την ώρα αιχμής μία μητέρα που βγήκε από τον συρμό τρένου σε σταθμό του νοτιοανατολικού Λονδίνου, ξεχνώντας πίσω της... το παιδί της.

Η γυναίκα άφησε το παιδί, το οποίο, όπως είπε ένας επιβάτης, ήταν σε καροτσάκι, αφού βγήκε από τον σταθμό γύρω στις 5 το απόγευμα χθες.

Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι της έλειπε το παιδί κάλεσε τη σιδηροδρομική εταιρεία και ενημέρωσε. Πήρε τον επόμενο συρμό ώστε να επανασυνδεθεί με το παιδί της στον επόμενο σταθμό. Οι επιβάτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την καθυστέρηση στο δρομολόγιο, ενώ παράλληλα δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς μια μητέρα μπορεί να ξεχάσει το μωρό της στο τρένο.

Ο συρμός περίμενε στον επόμενο σταθμό μέχρι να φτάσει η μητέρα να πάρει το παιδί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το δρομολόγιο και να προκαλέσει χάος στις μεταφορές αλλά και θυμό στους επιβάτες.

Η εταιρεία τόνισε ότι το θέμα επιλύθηκε γρήγορα, ενώ ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι  "λάβαμε μία κλήση για παροχή βοήθειας από μία μητέρα που χωρίστηκε από το παιδί της στον σταθμό Peckham Rye.

Το ασυνόδευτο μεταφέρθηκε έξω από το τρένο στην επόμενη στάση από συναδέλφους του σταθμού ενώ η μητέρα ταξίδεψε εκεί για να πάρει το παιδί της. Και οι δύο είναι ασφαλείς και η υπηρεσία επανενεργοποιήθηκε έπειτα από μια καθυστέρηση των πέντε λεπτών".

Κόσμος

Ινδία -κορωνοϊός: Σχεδόν 1.000 γιατροί και νοσηλευτές στη χώρα έχουν πεθάνει από τη νόσο

Ινδία - κορωνοϊός

Σχεδόν χίλιοι γιατροί και νοσηλευτές στην Ινδία έχουν χάσει τη ζωή τους από COVID-19 στη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μετέδωσαν σήμερα τα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται τον Εθνικό Ιατρικό Σύλλογο της Ινδίας, 736 γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν στη διάρκεια του πρώτου κύματος και 244 άλλοι στο δεύτερο, το οποίο ξεκίνησε την άνοιξη. Από αυτούς οι 50 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Κυριακή.

Σύμφωνα μάλιστα, με το τηλεοπτικό δίκτυο, μόνο το 3% των γιατρών που πέθαναν ήταν πλήρως εμβολιασμένο. «Είναι θλιβερό που χάσαμε 50 γιατρούς την Κυριακή σε όλη την Ινδία και 244 στο δεύτερο κύμα από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου», δήλωσε στο δίκτυο ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Τζαγές Λέλε.

«Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, οι γιατροί εργάζονται υπερβολικά»

«Επίσης, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι γιατροί εργάζονταιυπερβολικά πολλές ώρες. Κάποιες φορές εργάζονται επί 48 ώρες χωρίς διάλειμμα. Αυτό προστίθεται στο ιικό φορτίο και τελικά πεθαίνουν από την μόλυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό του τομέα υγείας», προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών γιατρών πιθανόν να είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με το δίκτυο, καθώς ο Σύλλογος κρατάει αρχεία για τα σχεδόν 350.000 μέλη του, ενώ η Ινδία έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο γιατρούς.

Η Ινδία αντιμετωπίζει αύξηση του ημερήσιου ρυθμού μόλυνσης από τα μέσα Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ασθενών σε πάνω από 25,2 εκατομμύρια. Η χώρα έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

ειδησεις σημερα

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ξεπέρασαν τους 800 τα θύματα της καταστολής

Μεσανατολικό: Η Αίγυπτος διαθέτει 500 εκατ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια