Κόσμος

O OΠΕΚ αψηφά τον Τραμπ, το πετρέλαιο ανεβαίνει

τραμπ

Νέα σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, καθώς ο ΟΠΕΚ αψηφά τις προειδοποιήσεις του Τραμπ και επιμένει στη μείωση της προσφοράς του. 
Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Χαλίντ αλ Φαλίχ, σχολίασε πως ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του «αντιμετωπίζουν χαλαρά» την πρόσφατη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Twitter, με την οποία ζητούσε από τους παραγωγούς να βάλουν τέλος στη συμφωνία για μείωση της προσφοράς τους. Τόνισε δε πως αυτό που ενδιαφέρει εκείνους είναι μόνο «η σταθερότητα στην αγορά». 
Στον αποήχο των σχολίων αυτών, η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει άνοδο 1,6% στα 66,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού κάνει άλμα 2,5% στα 56,96 δολάρια το βαρέλι. 
Τις τιμές ωθούν ανοδικά και τα στοιχεία, που έδειξαν, απροσδόκητη συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που  αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτή ενδεχομένως να οφείλεται  και στην προσπάθεια του Ριάντ να κλείσει τις στρόφιγγες προς τις ΗΠΑ, των οποίων τα στοιχεία για τα αποθέματα παρακολουθεί στενά η αγορά. 

Κόσμος

Κίνα: Ψηφίζει νόμο για να περιοριστεί η πίεση της μελέτης στο σπίτι για τους μαθητές

Κίνα σχολείο

 Η Κίνα ψήφισε νόμο για την εκπαίδευση που στόχο έχει να χαλαρώσει τη «διπλή πίεση» της μελέτης στο σπίτι και των ιδιαίτερων μαθημάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

Το Πεκίνο εφαρμόζει μια πιο δυναμική πολιτική φέτος, από την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων σε διαδικτυακά παιχνίδια, που χαρακτηρίζονται ένα είδος «πνευματικού οπίου», έως την καταπολέμηση της «τυφλής» λατρείας των διασημοτήτων του διαδικτύου.

Το κινεζικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξετάσει νομοθεσία για την τιμωρία των γονέων σε περίπτωση που τα μικρά παιδιά επιδεικνύουν «πολύ κακή συμπεριφορά» ή διαπράττουν εγκλήματα.

Ο νέος νόμος, που δεν έχει δημοσιευθεί στο σύνολό του, καθιστά τις τοπικές κυβερνήσεις υπεύθυνες για να διασφαλίσουν ότι περιορίζεται αυτή η διπλή πίεση και ζητά από τους γονείς να ρυθμίζουν το πρόγραμμα των παιδιών τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δίνεται χρόνος για ξεκούραση και άσκηση, περιορίζοντας έτσι την πίεση, ανέφερε το Xinhua, και αποφεύγοντας την υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Παιδείας έχει περιορίσει τις ώρες διαδικτυακών παιχνιδιών για ανηλίκους, επιτρέποντάς τους να παίζουν στο ίντερνετ για μία ώρα μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Περιόρισε επίσης τις εργασίες για το σπίτι και τα ιδιαίτερα για βασικά μαθήματα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και των εορτών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Τι αφήνει στη Μαργαρίτα - Τι όρους βάζει

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

 

ESPA BANNER