Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικο βίντεο: Πώς η υπερβολική αγάπη μπορεί να καταστρέψει τα παιδιά μας

Image
the cord
 clock 13:54 | 13/06/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η αγάπη της μάνας δεν έχει όρια, ωστόσο πρέπει να έχει η φροντίδα της διαφορετικά το παιδί δεν αυτονομείται ποτέ και ζει πάντα στην σκιά των γονιών του.

Όταν προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από κάθε κίνδυνο και κάθε λάθος (αλλά δική τους) επιλογή, καταλήγουμε να τα «ευνουχίζουμε». Με λίγα λόγια μεγαλώνουμε παιδιά που δεν θα μπορέσουν ποτέ να στηριχτούν στα πόδια τους. Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί να απεικονίσει το παρακάτω βίντεο που με σκληρό τρόπο δείχνει πόσο κακό μπορεί να κάνουμε στο παιδί μας, άθελά μας.

Το βίντεο έχει τον τίτλο «Cord» και είναι ουκρανικής παραγωγής. Στόχος του είναι να δείξει πώς κρατάμε τα παιδιά κοντά μας, δέσμια της αγάπης μας, αντί να τ’ αφήνουμε να ζήσουν ελεύθερα να ανθίσουν.

Όλοι μας πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με την προοπτική όταν ενηλικιωθούν ν’ ανοίξουν τα φτερά τους και να στηριχτούν στα δικά τους πόδια. Να κάνουν τα δικά τους λάθη και επιλογές και να είναι κύριοι του εαυτού τους. Η υπερπροστατευτικότητα και υπερβολική φροντίδα μόνο άσχημες επιπτώσεις έχει στο παιδί!

mama365

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis