Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα όλα τα πλοία στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου

πλοία απεργία
 clock 12:38 | 15/09/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Σαρανταοκτάωρη απεργία ναυτεργατών, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). 

Τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου. 

Η ΠΝΟ είχε ζητήσει από τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση» αναφέρει στην ανακοίνωση της. Και συνεχίζει:

Από τότε προειδοποιούσε με κινητοποιήσεις, καλώντας το υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά «να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους έλληνες ναυτεργάτες». Η ΠΝΟ μιλούσε για «ζοφερή κι ακόμα πιο δυσμενή» κατάσταση που επικρατεί στις πορθμειακές γραμμές της χώρας (Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Καβάλα, Σαλαμίνα κλπ.), υποστηρίζοντας ότι οι ναυτεργάτες απασχολούνται καθημερινά με εξαντλητικά ωράρια κατά παράβαση των ισχυουσών διεθνών συμβάσεων για τον χρόνο εργασίας και ανάπαυσης και πως αντιμετωπίζουν «συνθήκες τριτοκοσμικών χωρών, κάτω από την πίεση των πλοιοκτητών και του κινδύνου της απόλυσής τους».
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis