Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

αυθαίρετα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα αυθαίρετα. Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν αυθαίρετα κτίσματα έχουν περιθώριο πέντε μηνών (έως τον ερχόμενο Νοέμβριο) προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίησή τους. Αν δεν το κάνουν, τον λόγο θα έχουν πλέον οι μπουλντόζες!

Σύμφωνα με όσα ισχύσουν σήμερα, ο νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων λήγει στις 9 Νοεμβρίου 2019 – εκτός αν δοθεί νέα παράταση ή αλλάξει η νομοθεσία από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Μετά την 9η Νοεμβρίου 2019, όσα αυθαίρετα δεν έχουν τακτοποιηθεί και εντοπίζονται από τους ελέγχους που θα διενεργούν οι ελεγκτές δόμησης θα κατεδαφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι όσοι από τους ιδιοκτήτες προβούν στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων μέσα στο προαναφερόμενο διάστημα δεν πρόκειται να πληρώσουν τα προσαυξημένα κατά 10% πρόστιμα που προβλέπονταν σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος (κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε τη Μ. Τρίτη).

-Γιατί πάγωσε η νομοθετική ρύθμιση για τα δασικά αυθαίρετα;
-Εως πότε θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών;
-Πώς μπορεί να αποπληρωθεί το κόστος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων;

πηγή: in.gr

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Παραμένει στην περιοχή των 900 μονάδων

χρηματιστήριο

Με μικρή πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει τη συσσώρευση στην περιοχή των 900 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών τερμάτισε με απώλειες 0,31% στις 900,65 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 61,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -0,35% και στις 2.180,59 μονάδες, ενώ στο +0,41% και στις 1.386,90 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,06% στις 584,23 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη δόση - Οι δικαιούχοι

Σταϊκούρας: Διαγραφή οφειλής και νέα μέτρα για μικρομεσαίους

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο