Κρήτη

ΒΟΑΚ: Σε μια εικόνα η διαχρονική αποτυχία του πολιτικού μας δυναμικού

Τραγικές καταστάσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου...

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης: Ένας δρόμος που έχει ...πεθάνει και που συνεχίζει να σκοτώνει. Ένα θανατηφόρο μείγμα, αν προσθέσουμε και την έλλειψη οδηγικής παιδείας.

Την ώρα που ολόκληρο το νησί περιμένει το σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο που της έχουν "τάξει" εδώ και δεκαετίες, οι εικόνες από την σημερινή κατάσταση του "εθνικού δικτύου" της Κρήτης "ομολογούν" την διαχρονική αποτυχία του τοπικού πολιτικού δυναμικού, όλων των βαθμίδων.

Αυξημένη κίνηση, παγίδες και ο ...Θεός βοηθός.
Αυξημένη κίνηση, παγίδες και ο ...Θεός βοηθός.

Ειδικά αυτή η φωτογραφία, τα "λέει" όλα:

Εικόνα ντροπής στο ...εθνικό δίκτυο.
Εικόνα ντροπής στο ...εθνικό δίκτυο.

Οι φωτογραφίες του προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννη Λιονάκη είναι χαρακτηριστικές: Αυξημένη κίνηση σε ένα δρόμο - καρμανιόλα, χωρίς διαχωριστικό στηθαίο (πλήν κάποιων χιλιομέτρων) και με αμέτρητες παγίδες για τους οδηγούς, ντόπιους και ξένους.

Ως πότε;

Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Η αρχιτεκτονική του νέου ΒΑΟΚ, η χρηματοδότηση και τα διόδια

Κρήτη - τροχαία: Διπλάσιοι νεκροί από πέρυσι - Θλιβερή πρωτιά σε όλη την Ευρώπη

Αυτό είναι το σχέδιο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης - Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη (Βίντεο)

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER