Κρήτη

Σέγκος: Όχι στο κλείσιμο των ραμπών του ΒΟΑΚ στου Κοκκίνη Χάνι

ΒΟΑΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Σύμπραξη Ενεργων Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου με επικεφαλής τον Γιάννη Σεγκο με θέμα τις ραμπες στου Κοκκίνη Χάνι και το πιθανο κλείσιμό τους.

"Σημερα συζητείται στο Δημοτικό συμβούλιο Χερσονησου το θέμα των συνδετηριων ραμπων με τον ΒΟΑΚ στη θέση Κοκκινη το Χανι του Δημου Χερσονήσου. Δυστυχώς είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο του κλεισίματος των ραμπων, γεγονότος εξαιρετικά αρνητικού για την ευρύτερη περιοχή.

Η παραταξη της Συμπραξης Ενεργων Πολιτων του Δημου Χερσονησου ειναι και θα παραμεινει σταθερα προσηλωμένη στην εξυπηρετηση των αναγκων της τοπικης κοινωνίας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλει την παραμονη σε λειτουργία των συνδετηριων ραμπων στου Κοκκινη Χανι. Η λειτουργία τους αποτελεί μια κοινωνική αναγκαιότητα πολύ σημαντική για την αναπτυξη της περιοχής.

Η Δημοτικη Αρχη της Χερσονησου, οπως και σε άλλα τοπικα θεματα, απλα ακολουθεί τις δυσμενεις εξελιξεις, στην διαμορφωση των οποίων απουσιαζει και αδυνατει να τις ανατρεψει. Απο το 2014 υπαρχει αποφαση που δεν επιτρεπει την βελτιωση των υφισταμενων ραμπων αλλα την κατάργησή τους. Και όμως, η Δημοτική Αρχή τίποτε ουσιαστικό δεν έπραξε προς την ανατροπή της δυσμενούς αυτής εξέλιξης.
Μετά απο συνάντηση που ειχαμε με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, ενημερωθήκαμε για τη φάση που βρίσκεται η πορεία της τελικης λυσης συνδεσης με τον ΒΟΑΚ για τον κομβο στου Κοκκινη Χανι αλλα και για τον κόμβο της Επισκοπής, εξίσου σημαντικού για το Δήμο Χερσονησου.

Η Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου θα σταθεί αρωγός σε καθε κίνηση που θα βοηθησει στην λυση του προβληματος και θα επιτρέψει τη νόμιμη λειτουργία των ραμπων προς οφελος του τόπου".

Κρήτη

Ρέθυμνο

Πολιτισμός

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού για το Μουσείο και τη Φορτέτζα Ρεθύμνου

mendoni_arnaoytakis_rethymno.jpg

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γεώργιος Διδασκάλου συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή. 

Η συνάντηση που έγινε παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανου Βλαστού, είχε στο επίκεντρο της τα θέματα που αφορούν την μελέτη για το Μουσείο Ρεθύμνου καθώς και την Φορτέτζα Ρεθύμνου. Στη διάρκεια της συνάντησης συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TEE/TAK: Ζήτα την επιτάχυνση εξέτασης των δηλώσεων αυθαιρέτων

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

 

ESPA BANNER