Κρήτη

Ηράκλειο

"Ξεχειλίζει από σκουπίδια ο ΧΥΤΑ Χερσονήσου" (φωτογραφίες)

ΧΥΤΑ χερσόνησος 2

Πριν από τρεις μέρες ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, προέβει σε σοβαρές καταγγελίες για τον ΧΥΤΑ του Δήμο Χερσονήσου, μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο ΧΥΤΑ της Χερσονήσου έχει κορεστεί και ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει την επόμενη τουριστική σεζόν καλώντας τον Δήμαρχο να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.  
Οι φωτογραφίες που έστειλε στο ekriti.gr σύμφωνα με το ίδιο μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματας, καθώς τόνοι σκουπιδιών ξεχειλίζουν από τα όρια της γης που είναι τοποθετημένα. Και τα μηχανήματα εκσκαφής να προσπαθούν να "θάψουν" όσα μπορούν περισσότερα κάθε φορά, στο ήδη κορεσμένο χώρο. 

ΧΥΤΑ χερσόνησος1

ΧΥΤΑ χερσόνησος1, by mpeka

 

ΧΥΤΑ χερσόνησος 3

ΧΥΤΑ χερσόνησος 3, by mpeka

ΧΥΤΑ χερσόνησος 4

ΧΥΤΑ χερσόνησος 4, by mpeka

Στις κλαταγγελίες Σέγκου ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης απάντησε στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ:

Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (Φο.Δ.Σ.Α. ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ) με ίδια μέσα έχει προβεί στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίας για τη διαμόρφωση νέου κυττάρου,  δέκα και πλέον στρεμμάτων, έχει εξασφαλίσει το υλικό υπόβασης και πρόκειται να ολοκληρώσει τη διαδικασία προμήθειας των υλικών στεγάνωσης και όλων των απαραίτητων προμηθειών για τη λειτουργία του εν λόγω κυττάρου, πάντα με ίδια μέσα και με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής μέχρι την κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης και του ΧΥΤΥ Χερσονήσου". 

"Το πρόβλημα στις κινήσεις της δημοτικής αρχής Χερσονήσου είναι το πότε θα γίνει εφαρμογή, των όσων λένε και όχι η διαβεβαίωση ότι υπάρχει λύση. Η μελέτη δεν υπάρχει, μόνο η πρόθεση της δημοτικής αρχής, κατέληξε ο κ. Σέγκος, ο οποίος θα εκδώσει απάντηση εντός της ημέρας στον Δήμαρχο.

Μάρα Μπέκα 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το περίστροφο και το μαχαίρι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (22/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

Δολοφονία στην Κρήτη: Στη φυλακή ο σύντροφος της άτυχης μητέρας

Κρήτη: Βρήκαν τον καλλιεργητή της χασισοφυτείας